Foto: ruby78
Tento recept mám od mojej kamarátky susedky, trošku náročnejši na pripravu ale oplati sa:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušime, nakrájame na rezne,vyklepeme, osolime, okorenime čiernym korenim a rascou. Zemiaky očistime, nakrájame na kolieska, papriku na menšie kusky, paradjaky na kolieska.
- 2
Nachystáme si 9 kusov asi tak 30cm alobaly, najprv dáme na alobal zemiaky ktoré okoreníme korenim na zemiaky, na to mäsko položime, potom pariku, paradajky /kludne môžete použiť aj lečo/ a nakoniec prikrijeme slaninkou. Alobal dobre zatvorime a naukladáme na plech..mne sa tam zmestilo 9 kusov presne, podlejeme dno vodou a dáme piecť asi na hodinku, hodinku aj pol. Ked je mäso mäkké, rozoberieme alobaly a necháme trošku zapiecť aby chitilo peknu farbu.
- 2
Diskusia k receptu