Prekvapenie v alobale
Autor receptu: ruby78
Tento recept mám od mojej kamarátky susedky, trošku náročnejši na pripravu ale oplati sa:)
9 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušime, nakrájame na rezne,vyklepeme, osolime, okorenime čiernym korenim a rascou.
Zemiaky očistime, nakrájame na kolieska, papriku na menšie kusky, paradjaky na kolieska.
- Nachystáme si 9 kusov asi tak 30cm alobaly, najprv dáme na alobal zemiaky ktoré okoreníme korenim na zemiaky, na to mäsko položime, potom pariku, paradajky /kludne môžete použiť aj lečo/ a nakoniec prikrijeme slaninkou.
Alobal dobre zatvorime a naukladáme na plech..mne sa tam zmestilo 9 kusov presne, podlejeme dno vodou a dáme piecť asi na hodinku, hodinku aj pol.
Ked je mäso mäkké, rozoberieme alobaly a necháme trošku zapiecť aby chitilo peknu farbu.