Prekladaná krkovička fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. apríla 2012

Jednoduchá a úžasná :-)

6
porcií
50 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
100 g
2 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame, osolíme, okoreníme, posypeme Gyros korením z každej strany. Z jednej strany plátok krkovičky natrieme horčicou,

    Prekladaná krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    priložíme plátok slaniny a 2-3 kolieska očistenej cibule. Takto pripravené plátky krkovičky poukladáme na seba na vymastený plech. Vložíme na chvíľku do vyhriatej rúry a necháme pripiecť. Podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom a dusíme do mäkka 40 minút. Potom mäsko odokryjeme a necháme dopiecť z vrchu do chrumkava.

    Prekladaná krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka: Výpek z mäska zlejeme do hrnca, pridáme 1 PL tmavej zápražky, rozmiešame a na koniec pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Omáčku netreba extra dochucovať, pretože výpek z mäska tomu dodá fantastickú chuť.

    Prekladaná krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

remcula
Oóóóch!!! Tak navečer na FB!! Není ti hanba!!??? :-)))) Nááádhera!!!:-))
kimika
Robím podobne ale z karé(mám v receptoch) ale určite vyskúšam aj tvoj recept. Vyzerá veľmi žravo :) Mám v KK.
modrykamen
Vynikajúci recept. Niečo podobné robím aj ja a vždy sa vnuci a deti tešia a pochutnajú si.
sovka62
Takto robím ražniči a pridávam aj pokrájanú klobásku. Je to výborné a netreba sa babrať s napichovaním na špajle. Myslím, že mäsko sa takto udusí lepšie, je mäkučké a veľmi chutné. Výborný recept.
tatranka
Naozaj si to veľmi pekne pripravila.Aj ja rada pracujem s krkovičkou.A na zapekanie je ako stvorená.
havino
robievam podobne, len ukladám v jednej vrstve, maso, cibula, slanina a aj klobásku dávam,na vrch zemiaky, my to voláme doma, že živánska, tak podla seba, je to chutné a velmi rýchle jedlo, pekne si to pripravila
babkamt
Ďakujem za pripomenutie. Takto pripravené mäso je výborné. Už som ho dlhšie nerobila.
tinca
je to výborné jedlo, ja som robila aj tak, že som to zviazala kuch.špagátom a po upečení, som servírovala priečne krájané. Urobí to krásnu mozaiku
diabambulka
ďakujem všetkým za pochvalu a prajem dobrú chuť pre tých čo sa rozhodnú vyskúšať :-) pekný deň
cica2
som tu zas a gratulujem, tento tvoj receptík je šťastný 22 tisíci recept na tejto stránke :-))))



orchidea
krkovičku robievam často, už som vyskúšala aj recepty z "varechy", ukladám aj tvoj...vyzerá veľmi dobre...
diabambulka
fíha a to vážne 22000 no asi idem dať chladiť šampanské :-) to je naozaj množstvo fantastických receptov od skvelých gazdiniek, ktoré sú tu...
ubka
@diabambulka výborný recept, mám rada jedlá pripravované v jednom hrnci, teraz v pekáči, pozdravujem a prajem veľa ďalších skvelých nápadov:-))
hviezdickaz
aj ja robievam takuto prekladanu krkovicku,akurat nepouzivam gyros korenie ... fajn inspiracia na dalsiu nedelu :)
diabambulka
ajoj hviezduckaz, tak dondi a odsypem ti toho korenia :-))) verím že bude chutiť.papa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia