Foto: jody
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah pekáča sa vyparil ako gáfor... :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso pokrájame na menšie rezníky, cibuľu na kolieska a slaninu na pásiky.
-
2
Do vymastenej zapekacej misy striedavo ukladáme mäso, slaninu a cibuľu. Pôvodne som tam ukladala aj zemiaky nakrájané na kolieska, ale nezmestilo sa mi potom mäso a tak zemiaky skončili v zemiakovej kaši. :-)
-
3
Všetko posolíme, pokoreníme, navrch poukladáme hríby (akékoľvek, ja som tentoraz dala zavárané šampióny), nahusto zasypeme kmínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť.
-
4
Občas prelievame vrch výpekom a upečieme do mäkka.
-
5
No a už len podávame. Napríklad so zemiakovou kašou a karfiolom a ružičkovým kelom udusenými na masle. Dobrú chuť.
. Ale veru tie zemiaky mi tam zavadzajú, tak nabudúce to urobím podľa teba bez nich :-)