Rozplývajúce sa mäsko fotorecept

jody - fotkajody, 6. novembra 2010
Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept)
Foto: jody

Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah pekáča sa vyparil ako gáfor... :-)

10 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na menšie rezníky, cibuľu na kolieska a slaninu na pásiky.

    Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymastenej zapekacej misy striedavo ukladáme mäso, slaninu a cibuľu. Pôvodne som tam ukladala aj zemiaky nakrájané na kolieska, ale nezmestilo sa mi potom mäso a tak zemiaky skončili v zemiakovej kaši. :-)

    Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko posolíme, pokoreníme, navrch poukladáme hríby (akékoľvek, ja som tentoraz dala zavárané šampióny), nahusto zasypeme kmínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť.

    Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Občas prelievame vrch výpekom a upečieme do mäkka.

    Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a už len podávame. Napríklad so zemiakovou kašou a karfiolom a ružičkovým kelom udusenými na masle. Dobrú chuť.

    Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Tak toto je lepšie , ako tá hrianka s tuniakom,aj to dobre vyzerá a ked´si tie chute vybavím,môže byť,dík za inšpiráciu.
mincik
Vďaka za nápad na zajtrajší obed. Vyzerá to chutne.
evas13
Toto sa aj musí rozpadávať, mám. Ukladám
tetrisss
Skoda, ze to vidim az teraz, bola by som to dnes obedovala. :) Ale ukladam, aj buduci tyzden hadam bude nedela.
ocenko
no toto hned vyskusam vyzera to velmi dobre a aj to bude dobre
marienka44
@Jody :Je to vlastne zivanska, ktoru nastokujem na kovove dlhe ihly v poradi: krumpel, slanina, maso, cibula. Ale bez hub to robim. Niekedy sa to da aj na plocho do jenskej misy v takom istom poradi. Ty to mas akosi na stojato podla obrazka.
evanaaa
Ufff, toho kmínu je tam na mňa veľa. Ináč, receptík ako vyšitý, len treba spraviť. Dá sa takto, aj v podobe ražniči, či ako píše aj Marienka, živánska, len tá sa nedáva na ihlu ale do alobalu, či zbojnícka kapsa. podobne robievam, občas pridám aj klobásu.
evanaaa
Letisia, aký link si sem dala, veď sa mi ukáže toto, od Jody. Alebo som ja zle spravila?
babidka
vcera so to robila na obed a kedze nas bolo viac , tak som tam v poslednej chvili prihodila este aj kuracie stehienka ...vsetkym velmi chutilo :-)))))
andy54
dnes som to vyskúšala, no bez hríbov a trocha som to pokvapkala olivovým olejom.Robila som to v plechu a zmestili sa mi tam aj zemiaky. Super sme si na tom pochutnali. Jednoducho mňamka.
garanco
Až dnes som našla tento Tvoj recept, keď si ho pridala, nevšimla som si ho. Urobím v nedeľu, ako ďalší chod na slávnostný obed! Napíšem, ako sa vydaril.
garanco
Tak dnes bolo toto mäsko na obed, naozaj zodpovedá názvu, všetkým chutilo, syn ho ohodnotil ako "úžasné". Ďakujem za recept! Slaninu som nepoukladala všetku medzi mäso, ale zvyšné plátky som dala celkom navrch, takže sa opiekla dochrumkava a bola ako "čerešnička na torte" navrchu mäska.
modrykamen
Tak, či tak, ale takto pečené mäsko nemá chybu. Moji sa nevedia dojesť.
diabambulka
jéj, veru to je podobné až sa mi slinky zbiehajú :-) krásne spracovaný recept...