Predvýplatné zvyškové špagety

ajuschka - fotkaajuschka, 9. apríla 2012
Predvýplatné zvyškové špagety
Foto: ajuschka

Toto je recept z obsiahlej kapitoly "v chladničke som pred výplatou našla..." Ja som bola sama prekvapená, aké straaašne dobré to bolo a ako Zobraziť celý popisToto je recept z obsiahlej kapitoly "v chladničke som pred výplatou našla..." Ja som bola sama prekvapená, aké straaašne dobré to bolo a ako stráááášne sa dá prežrať :D. V recepte sú použité len a len suroviny ktoré som mala doma, zvyškové, a z mojej špajze, v ktorej sa pomaly, ale veľmi isto míňajú zásoby z minuloročnej úrody. Tak hor sa do toho :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčšia
3 strúčiky
2 poháre od majolky asi 315g?
2-3 polievkové lyžice
1 kus Obyčajné
1/2 polovica papriky čo som stretla v chladničke
1 čajová lyžička
 podľa chuti
 akéhokoľvek druhu




Postup

  1. 1

    na oleji si speníme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Mne ostala taká hrubšia zo zväzku, hodila sa výborne. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku posmažíme

    Predvýplatné zvyškové špagety - obrázok 1
  2. 2

    čerstvú papriku - ja som mala červenú nakrájame na malé kocky, obdĺžniky, ako sa podarí, a spolu s nakrájanou párkou pridáme k cibuľke. párku krájam na tenké štvrťkolieska. Popražíme, a pridáme čajovú lyžičku mletej červenej papriky

    Predvýplatné zvyškové špagety - obrázok 2
  3. 3

    S paprikou zmes nepražíme dlho, aby nám nezhorkla. Po chvíľke prilejeme obe fľaše paradajok. Ja mám vlastné domáce. Sú nakrájané na kúsky a tak zavarené vo vlastnej šťave. Určite sa dajú použiť aj kupované, len tie bývajú oveľa sladšie a aj chuť bude silnejšia, tak by som asi dávala len jednu plechovku a doriedila to vodou....

    Predvýplatné zvyškové špagety - obrázok 3
  4. 4

    Varíme na miernom ohni tak 15 minút, občas pomiešame. Dáme si varit vodu na cestoviny, a keď zovrie, tak.... ich uvaríme :D. Do omáčky si v tomto bode pridáme pár krásnych domácich sušených paradajok (recept pridám v lete keď ich zase budem robiť) a zase necháme variť. tak 5 minút pred dovarením cestovín pridáme bylinky podľa chuti, dosolíme, a odstavíme. Ja som mala omáčku veľmi riedku a tak som ju trošku dohustila múkou. :)

    Predvýplatné zvyškové špagety - obrázok 4

Diskusia k receptu

baboja
Hned by som si dala.Vonia to az sem.mam inspiraciu na veceru.Uz sa tesim na zavarane a susene paradajky.Paradajky u nas idu,ale na balkone ich moc nevypestujem.:-)
ajuschka
no jo to tak byva :) mne zo 7 kil cerstvych paradajok vysli len 3 pohare susenych :( takze sa to tam dost zmensi. ale stoji to za tooo
inak sa oplati ist tak pred koncom sezony niekam na trh a skupit prezrete makke paradajky za znizenu cenu ;)
julica
No toto výborné jedlo by som neprznila špekáčkou, paprikou a mukou. Omáčke treba dať čas, nech sa prebytočná voda odparí. Ináč špagetám s voňavou paradajkovou omáčkou tlieskam, ale v jednoduchosti je ukrytá chuť tohto jedla.
ajuschka
@julica so spekackou plne suhlasim, ale troska "masa" sa zaziadala, a kedze su toto predvyplatne spagety, tak v mrazaku by si uz maaaarne hladala :D. kazdopadne ta mleta paprika je tam taka akurat :). totizto domace zavarene paradajky su take kyslejsie, toto tu kyslost tak akurat zrovna. :)
tazla
ajuschka ,poprosím Ťa o postup ako sušíš paradajky
ďakujem
ajuschka
@tazla , ja som ho nasla niekde tu na vareche alebo na mimibazare, nie som si ista....
ja sa v tom pohrabem a dam sem link, aby bolo spravodlivosti ucinene zados. kazdopadne to ale trva dost dlho. mat ruru zapnutu 5 hodin v kuse je celkom pecka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia