Predvýplatné zvyškové špagety
Autor receptu: ajuschka
Toto je recept z obsiahlej kapitoly "v chladničke som pred výplatou našla..." Ja som bola sama prekvapená, aké straaašne dobré to bolo a ako stráááášne sa dá prežrať :D. V recepte sú použité len a len suroviny ktoré som mala doma, zvyškové, a z mojej špajze, v ktorej sa pomaly, ale veľmi isto míňajú zásoby z minuloročnej úrody. Tak hor sa do toho :)
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- na oleji si speníme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Mne ostala taká hrubšia zo zväzku, hodila sa výborne. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku posmažíme
- čerstvú papriku - ja som mala červenú nakrájame na malé kocky, obdĺžniky, ako sa podarí, a spolu s nakrájanou párkou pridáme k cibuľke. párku krájam na tenké štvrťkolieska. Popražíme, a pridáme čajovú lyžičku mletej červenej papriky
- S paprikou zmes nepražíme dlho, aby nám nezhorkla. Po chvíľke prilejeme obe fľaše paradajok. Ja mám vlastné domáce. Sú nakrájané na kúsky a tak zavarené vo vlastnej šťave. Určite sa dajú použiť aj kupované, len tie bývajú oveľa sladšie a aj chuť bude silnejšia, tak by som asi dávala len jednu plechovku a doriedila to vodou....
- Varíme na miernom ohni tak 15 minút, občas pomiešame. Dáme si varit vodu na cestoviny, a keď zovrie, tak.... ich uvaríme :D.
Do omáčky si v tomto bode pridáme pár krásnych domácich sušených paradajok (recept pridám v lete keď ich zase budem robiť) a zase necháme variť. tak 5 minút pred dovarením cestovín pridáme bylinky podľa chuti, dosolíme, a odstavíme. Ja som mala omáčku veľmi riedku a tak som ju trošku dohustila múkou. :)