Predvýplatné zvyškové špagety

Autor receptu: ajuschka

Toto je recept z obsiahlej kapitoly "v chladničke som pred výplatou našla..." Ja som bola sama prekvapená, aké straaašne dobré to bolo a ako stráááášne sa dá prežrať :D. V recepte sú použité len a len suroviny ktoré som mala doma, zvyškové, a z mojej špajze, v ktorej sa pomaly, ale veľmi isto míňajú zásoby z minuloročnej úrody. Tak hor sa do toho :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. na oleji si speníme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Mne ostala taká hrubšia zo zväzku, hodila sa výborne. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku posmažíme
  2. čerstvú papriku - ja som mala červenú nakrájame na malé kocky, obdĺžniky, ako sa podarí, a spolu s nakrájanou párkou pridáme k cibuľke. párku krájam na tenké štvrťkolieska. Popražíme, a pridáme čajovú lyžičku mletej červenej papriky
  3. S paprikou zmes nepražíme dlho, aby nám nezhorkla. Po chvíľke prilejeme obe fľaše paradajok. Ja mám vlastné domáce. Sú nakrájané na kúsky a tak zavarené vo vlastnej šťave. Určite sa dajú použiť aj kupované, len tie bývajú oveľa sladšie a aj chuť bude silnejšia, tak by som asi dávala len jednu plechovku a doriedila to vodou....
  4. Varíme na miernom ohni tak 15 minút, občas pomiešame. Dáme si varit vodu na cestoviny, a keď zovrie, tak.... ich uvaríme :D. Do omáčky si v tomto bode pridáme pár krásnych domácich sušených paradajok (recept pridám v lete keď ich zase budem robiť) a zase necháme variť. tak 5 minút pred dovarením cestovín pridáme bylinky podľa chuti, dosolíme, a odstavíme. Ja som mala omáčku veľmi riedku a tak som ju trošku dohustila múkou. :)