Pražma s bylinkami na bielom víne
Autor receptu: matus113
Dusená ryba plná byliniek.
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na začiatku si pražmu nožom očistíme od šupín. Ryby zvonka aj zvnútra osolíme a dovnútra dáme petržlenovú vňať, rozmarín a tymián. Pokrájame zvyšok byliniek, feferónku a rajčiny na menšie kocky.
- Na olivovom oleji si osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájané bylinky a feferónky, aby sa chute spojili. Po chvíli pridáme nakrájané rajčiny. Zmes okoreníme, osolíme a podusíme. Pridáme pražmu a zalejeme ju bielym vínom. Opäť osolíme a okoreníme.
- Približne po 20 minútach je ryba pripravená na podávanie. Príloha môžu byť opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.