Pražma s bylinkami na bielom víne

Autor receptu: matus113

Dusená ryba plná byliniek.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na začiatku si pražmu nožom očistíme od šupín. Ryby zvonka aj zvnútra osolíme a dovnútra dáme petržlenovú vňať, rozmarín a tymián. Pokrájame zvyšok byliniek, feferónku a rajčiny na menšie kocky.
  2. Na olivovom oleji si osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájané bylinky a feferónky, aby sa chute spojili. Po chvíli pridáme nakrájané rajčiny. Zmes okoreníme, osolíme a podusíme. Pridáme pražmu a zalejeme ju bielym vínom. Opäť osolíme a okoreníme.
  3. Približne po 20 minútach je ryba pripravená na podávanie. Príloha môžu byť opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.