Ryžové rezance

Pražené ryžové rezance Pad Thai

Autor receptu: redakcia

2
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20 minút, kým sa nerozpustí tamarind a palmový cukor.
  2. Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30 minút. Červenú cibuľu a sladkú nakladanú reďkovku nasekáme na drobné kúsky, pažítku nakrájame na 2 cm kúsky.
  3. Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme ryžový olej, červenú cibuľu, sladkú nakladanú reďkovku a opekáme asi minútu. Ďalej pridáme vajce a miešame 1–2 minúty. Po premiešaní pridáme krevety, všetko spolu opražíme. Pridáme namočené ryžové rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spojili a zmäkli. Pridáme Pad Thai omáčku a premiešame. Potom pridáme thajskú pažítku, klíčky mungo a opäť premiešame. Ako posledné pridáme pomleté arašidy a všetko spolu premiešame, aby sa chute spojili.
  4. Do stredu taniera naservírujeme pripravené rezance, na okraj dáme arašidy, mesiačik limetky, troška mungo klíčkov, thajskú pažítku.
  5. Tip: Tieto rezance sme robili s krevetami, ale môžeme ich nahradiť kuracím, bravčovým či hovädzím mäsom, alebo v bezmäsitej forme s tofu alebo hríbmi.