Opečená ryba
Pražená biela ryba s kuriatkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Očistíme bielu rybu, môže byť platesa, treska, halibut, makrela.
Naporciujeme asi na 70-80-gramové porcie, jemne osolíme a odložíme na kuchynský papier.
- Šalotku a pažítku nasekáme najemno.
- Kuriatka rozpolíme, orestujeme na masle so šalotkou v malom hrnci dozlatista.
- Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, cukrom a kvapkou octu.
- Necháme redukovať, kým nemáme želanú hustotu omáčky. Odstavíme a pridáme čerstvý hrášok.
- Rozohrejeme panvicu s maslom
a s kvapkou oleja, až kým nedymí. Pridáme filety ryby stranou, kde bola koža. Plameň stíšime na minimum
a jemne oblievame ryby maslom z výpeku. Neotáčame!
- Ryba je hotová vtedy, keď do nej pichneme špáradlo a nie je studené.
- Rybu odložíme na kuchynský papier, aby z nej stiekol prebytočný tuk.
- Rybu servírujeme s omáčkou.
|