Opečená ryba

Pražená biela ryba s kuriatkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme bielu rybu, môže byť platesa, treska, halibut, makrela. Naporciujeme asi na 70-80-gramové porcie, jemne osolíme a odložíme na kuchynský papier.
  2. Šalotku a pažítku nasekáme najemno.
  3. Kuriatka rozpolíme, orestujeme na masle so šalotkou v malom hrnci dozlatista.
  4. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, cukrom a kvapkou octu.
  5. Necháme redukovať, kým nemáme želanú hustotu omáčky. Odstavíme a pridáme čerstvý hrášok.
  6. Rozohrejeme panvicu s maslom a s kvapkou oleja, až kým nedymí. Pridáme filety ryby stranou, kde bola koža. Plameň stíšime na minimum a jemne oblievame ryby maslom z výpeku. Neotáčame!
  7. Ryba je hotová vtedy, keď do nej pichneme špáradlo a nie je studené.
  8. Rybu odložíme na kuchynský papier, aby z nej stiekol prebytočný tuk.
  9. Rybu servírujeme s omáčkou.