Prasa (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Turecký recept na pór s olivovým olejom. Pırasa (čítaj prasa)=turec. pór

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pór umyjeme, a nakrájame na malé kúsky cca 1 cm kocky. Mrkvu nakrájame na šikmé plátky. Ryžu opláchneme v studenej vode.
  2. Do hrnca vložíme pór a chvíľu dusíme.
  3. Pridáme lyžicu paprikovej pasty (môžete vynechať), a na kúsky nakrájanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Zalejeme asi 1 dcl vody a dusíme asi 5 min.
  4. Potom pridáme umytú ryžu, premiešame, zalejeme vodou aby zakrývala zeleninu, prikryjeme a pomaly dusíme až bude ryža mäkká.
  5. Hotové jedlo ochutíme šťavou z jedného citróna, prípadne dosolíme podľa chuti. Ja pridávam aj trocha chilli vločiek aby to malo trocha "grády" :) Podávame s pečivom, je chutné aj mierne vychladené.