Prasa (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Turecký recept na pór s olivovým olejom. Pırasa (čítaj prasa)=turec. pór
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór umyjeme, a nakrájame na malé kúsky cca 1 cm kocky. Mrkvu nakrájame na šikmé plátky. Ryžu opláchneme v studenej vode.
- Do hrnca vložíme pór a chvíľu dusíme.
- Pridáme lyžicu paprikovej pasty (môžete vynechať), a na kúsky nakrájanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Zalejeme asi 1 dcl vody a dusíme asi 5 min.
- Potom pridáme umytú ryžu, premiešame, zalejeme vodou aby zakrývala zeleninu, prikryjeme a pomaly dusíme až bude ryža mäkká.
- Hotové jedlo ochutíme šťavou z jedného citróna, prípadne dosolíme podľa chuti. Ja pridávam aj trocha chilli vločiek aby to malo trocha "grády" :)
Podávame s pečivom, je chutné aj mierne vychladené.