Orechové koláče

Pôstne orechové pečivo

Autor receptu: helena10

Jednoduché pečenie v období pôstu... Bez masla, mlieka, vajec a výbornej chuti, ku káve, k čaju.

26 ks
porcií
16-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto vymiesim z uvedených surovín. Ak sa lepí na ruky, pridám trochu múky. Nelepivé cesto odložím do chladničky na 15-25 minút.
  2. Hustejšiu plnku si nachystám vymiešaním mletých orechov, slnečnicových semiačok a domáceho džemu.
  3. Cesto vyberám z chladničky, na pomúčenej doske rozvaľkám na hrúbku cca 4 mm a okrúhlym radielkom narežem na štvorce, ktoré lyžičkou naplním orechovo-džemovou plnkou. Protiľahlé 2 rohy trochu preložím ako do zavinovačky. Prvý preložím na plnku a natriem prstom trochou vody, aby druhý preložený rožtek lepšie držal. Urobila som 26 ks pečiva. Množstvo závisí od hrúbky cesta a veľkosti nakrájaných štvorcov.
  4. Naplnené pečivo ukladám na plech vyložený papierom na pečenie a pečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 16-20 minút.
  5. Po vychladnutí orechové pečivo posypem práškovým cukrom.
  6. Pieniny 14. februára 2024 - nádherná príroda, pokoj, balzam na telo i na dušu.