Pudingové koláčiky fotorecept

lulyna - fotkalulyna, 19. decembra 2013
Pudingové koláčiky (fotorecept)
Foto: lulyna

Výborné čajové keksíky, ktoré mám od mojej kolegyne a už recept putoval aj ďalej. Naozaj stoja za vyskúšanie.

150
porcií
50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

25 dkg
1 bal
25 dkg (Helia)
1 ks
1 ks
10 dkg
1/2 bal
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, z ktorých vypracujeme cesto

    Pudingové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si na 1/2 - 1 hodinku dáme ešte do chladničky, aby sa nám s ním lepšie pracovalo a nelepilo sa.

    Pudingové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozvaľkáme na na 3-5 mm hrúbku a vykrajujeme tvary, ktoré dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C asi tak 15 min.(podľa rúry, netreba ich nechať veľmi pripiecť, potom sú horkejšie). Netreba ich ničím potierať.

    Pudingové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplé sa môžu obaliť v práškovom alebo vanilínovom cukre, ale pre nás sú chutnejšie bez. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

xanadu1955
Mám rada BB puding a aj to čo sa za jeho použitia dá vyrobiť tak tieto určite skúsim vyzerajú výborne , recept nie je zložitý takže ho dúfam zvládnem nie som preborník na pečenie ďakuje
malroxa
Prosím vás koľko gramov je jednom balení BB pudingu? Pýtam sa preto, že v cudzine použijem iný puding
evusik
@malroxa BB puding má 250g.... robím tiež podobné s BB pudingom ale cesto dávam do formičiek a potom obaľujem v cukre... sú výborné
salinka
Páčia sa mi tvoje koláčiky. BB puding mám, chuť tiež, tak idem na to:-)))
lulyna
@malroxa , prepáč že odpisujemaž teraz, ale skôr som sa k netu nedostala, ale medziočasom ti už odpísala aj evusik,presne BB puding má 250 gr. Tak vyskúšaj a daj vedieť, či chutili.
ralenka
Vyzerajú pekne a určite sú aj chutné. Vyskúšam.
salinka
Robila som ich z polovičnej dávky, lebo som už mala veľa napečené. Ale chutili nám, ďakujem za recept:-)
marika21
Vyzerajú veľmi pekne a chutia určite ešte lepšie. Mám rada druh takýchto koláčikov. Vydržia dlho. Mnohé sú ešte lepšie, ak sú niekoľko dní upečené, majú lepšiu chuť. Rada ich pečiem. Vyskúšam. Ďakujem.*****
babkaaska
Objavila som tento recept až teraz. Vyskúšala som ho a môžem potvrdiť, že sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia