« Naspäť na tento recept

Portugalské koláčiky pasteis de nata verzia na vytlačenie

V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch som už veľa počula, tak som si ich chcela vyskúšať pripraviť doma.

Autor receptu: skatulka

Postup receptu

Krém si pripravíme tak, že mlieko privedieme k varu. Polovicu mlieka zmiešame so zmesou cukru a múky a primiešame k zvyšnej polovici mlieka. Po spojení odoberieme časť krému a pridáme k rozšľahaným žĺtkam s vajíčkom, ktoré následne vlejeme naspäť do hrnca a spojíme v hladký krém. Na záver do krému nastrúhame citrónovú kôru.

Lístkové cesto si rozvaľkáme a stočíme do rolky. Krájame na rovnomerné kúsky. Malo by nám vyjsť 18 ks. Kúsky si roztlačíme na kruh a vložíme do muffinovej formy.
Portugalské koláčiky pasteis de nata - obrázok 2

Plníme vychladnutým krémom.
Portugalské koláčiky pasteis de nata - obrázok 3

Pečieme na 250 °C 10 minút. Povrch by mal jemne skaramelizovať.
Portugalské koláčiky pasteis de nata - obrázok 4

Suroviny




18
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 250 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist