Pudingové koláčiky

Portugalské koláčiky pasteis de nata

Autor receptu: skatulka

V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch som už veľa počula, tak som si ich chcela vyskúšať pripraviť doma.

18
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Postup

  1. Krém si pripravíme tak, že mlieko privedieme k varu. Polovicu mlieka zmiešame so zmesou cukru a múky a primiešame k zvyšnej polovici mlieka. Po spojení odoberieme časť krému a pridáme k rozšľahaným žĺtkam s vajíčkom, ktoré následne vlejeme naspäť do hrnca a spojíme v hladký krém. Na záver do krému nastrúhame citrónovú kôru.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme a stočíme do rolky. Krájame na rovnomerné kúsky. Malo by nám vyjsť 18 ks. Kúsky si roztlačíme na kruh a vložíme do muffinovej formy.
  3. Plníme vychladnutým krémom.
  4. Pečieme na 250 °C 10 minút. Povrch by mal jemne skaramelizovať.