Pudingové koláčiky
Portugalské koláčiky pasteis de nata
Autor receptu: skatulka
V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch
som už veľa počula, tak som si ich chcela vyskúšať
pripraviť doma.
18 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- Krém si pripravíme tak, že mlieko privedieme k varu. Polovicu mlieka zmiešame so zmesou cukru a múky a primiešame k zvyšnej polovici mlieka. Po spojení odoberieme časť krému a pridáme k rozšľahaným žĺtkam s vajíčkom, ktoré následne vlejeme naspäť do hrnca a spojíme v hladký krém. Na záver do krému nastrúhame citrónovú kôru.
- Lístkové cesto si rozvaľkáme a stočíme do rolky. Krájame na rovnomerné kúsky. Malo by nám vyjsť 18 ks. Kúsky si roztlačíme na kruh a vložíme do muffinovej formy.
- Plníme vychladnutým krémom.
- Pečieme na 250 °C 10 minút. Povrch by mal jemne skaramelizovať.