Pomarančový snehový koláč

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 27. júla 2011

Výborný koláčik na nedeľné popoludnie.

8
porcií
35 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
115 g
75 g (margarín)
50 g (strúhané)
35 g (kryštál)
1 ks
Pomarančová plnka:
250 ml
75 g
50 g (kryštál)
3 ks
25 g (margarín
Sneh:
2 ks
2 ks
 podľa návodu




Postup

  1. 1

    Cesto: Do múky vmiešať maslo, ostatné ingrediencie a 3 lyžice vody. Vymiesiť na pomúčenej doske, zabaliť a nechať 2 hodiny odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Cesto dáme do formy a predpečieme!!!

  3. 3

    Plnka: Zmiešať šťavu z pomarančov s múkou v mise. Zmes pridáme do hrnca s 250 ml vody. Priviesť do varu a miešať až kým to nezhustne. Zložiť zo sporáka, vmiešať cukor a žĺtky, potom maslo a vylejeme na predpečený korpus.

  4. 4

    Pečieme pri 150°C asi 35 minút. Nechať vychladnúť. Podľa návodu urobíme šľahačku a naaranžujeme podľa vkusu. Podávame ku káve.

Diskusia k receptu

evanaaa
Chlapče, ty sa teda činíš, aj tento recept sa mi pozdáva, len som myslela, že na vrchu bude sneh z tých štyroch bielkov, a nie šľahačka. Ale dása aj tak a bielky sa odložia na inú pochúťku. Škoda, že nefotíš, mohol by si byť zaradený do súťaží, ktoré tu každý týždeň prebiehajú a ceny bývajú tiež pekné aj užitočné.
blackwolfer
no ja som skúšal aj so snehovou penou ale mne sa to nepodarilo. Bielka sa mi roztiekli a bolo po koláči.
aleana
tak by sa to nemalo volať snehový koláč :-; nemyslím to ako kritiku ale ako dobromyseľne podrypnutie :-) inak držím ti palce,ja v tvojom veku som nemala na pečenie ani pomyslenia. A ešte otázka-ako dlho treba predpekať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia