Domáci pomarančový džús
Domáci pomarančový džús

Pomarančový džús

nikitka148 - bez fotkynikitka148, 24. marca 2019
5 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

9 l
9 ks
1 kg
4 dkg
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomaranče varíme celé aj so šupou asi v 2 l vody cca 1 a pol hodiny.

  2. 2

    Ostatnú vodu prevarime s cukrom.

  3. 3

    Uvarené pomaranče rozmixujeme a vlejeme do prevarenej vody.

  4. 4

    Ochutíme kyselinou citrónovou a pridáme kyselinu sorbovú. Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
9 ks pomarancov na 9 litrov vody... To je jeden pomaranc na liter, preco by clovek mal nieco taketo robit? Bud si odstavnim pomarance alebo kupim kvalitny dzus. Recept je zdob, kedy sa dzus nedal kupit, dnes nevidim dovod..
my sme dačo podobné robievali k veľkonočným sviatkom..pomaranče plus mrkva-varili krátko-načo 1 a pol hodiny..kyselinu sorbovú nepridávali-bo vypilo sa ako nápoj počas sviatkov-návštevy...
všetci mali radi-chutilo..
už nerobím..zlaté časy sa pominuli
@Kavicka11 , nevidim, ze by Nikitka148 niekde napisla, ze tento dzus je plny vitaminov... Napisala recept na napoj, na domacu nahradu kupovanych dzusov.

Ak ozaj chces mat z pomaranca kopec vitaminov, tak ho treba zjest cely, aj s duzinou, odstavovanie je prijimanie zbytocnych cukrov bez nevela vitaminov.

Pekny zaciatok tyzdna.
používateľ nemá avatar
asu
U nás kupované pomaranče majú chemicky ošetrenú kôru. Nie som si istý, či sa tá chémia varením odstráni. Ak to niekomu chutí, prosím......
Moja šálka kávy to určite nie je.
Pamätám si dobu, keď koloval recept na výrobu pomarančového džúsu, niečo podobné, ako spomína @Radost , predávali pomaranče ( španielske?), tuším kilo za 8 korún....vtedy sa ani nespomínalo, že je kôra chemicky ošetrená. A džusovalo sa vo velkom......
@Nikitka148 nenechaj sa odradiť,presne podľa tohoto receptu sme v min.storoci robili tento nápoj a ako sme boli spokojní :-) Je tu veľa retro receptov,ktoré dnes vyznievajú zvláštne , smiešne a mnohým sa dostaví obdiv.
Pre mňa je to úsmevná spomienka,na časy,keď sme pomaranče mali iba na Vianoce a experimentovali. Rovnako sa pripravoval kompót z tekvice, ktorý mal byť ananásom ...ďakujem ,je to nostalgia:-) prečo spochybňovať? Ak sa mi nepáči, prehliadnem...

Pridaj komentár k receptu: