Pomarančový džús
5 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomaranče varíme celé aj so šupou asi v 2 l vody cca 1 a pol hodiny.
- 2
Ostatnú vodu prevarime s cukrom.
- 3
Uvarené pomaranče rozmixujeme a vlejeme do prevarenej vody.
- 4
Ochutíme kyselinou citrónovou a pridáme kyselinu sorbovú. Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš.
Tiež džús:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetci mali radi-chutilo..
už nerobím..zlaté časy sa pominuli
Ak ozaj chces mat z pomaranca kopec vitaminov, tak ho treba zjest cely, aj s duzinou, odstavovanie je prijimanie zbytocnych cukrov bez nevela vitaminov.
Pekny zaciatok tyzdna.
Moja šálka kávy to určite nie je.
Pre mňa je to úsmevná spomienka,na časy,keď sme pomaranče mali iba na Vianoce a experimentovali. Rovnako sa pripravoval kompót z tekvice, ktorý mal byť ananásom ...ďakujem ,je to nostalgia:-) prečo spochybňovať? Ak sa mi nepáči, prehliadnem...