Foto: iboja
Džús je dobrý aj z mandariniek alebo podla sezonny ovocia čo záhradá dá.Velmi dobrý je broskyňový alebo kombinácie ovocia.Všetko podla vlastnej chuti.
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovocie dobre umyjeme ak sa jedná hlavne o pomaranče alebo mandarinky,pokrájame a dáme variť ,zalejeme vodou aby všetko bolo dobre ponorené.
- 2
Keď je uvarené pridáme polovicu cukru a dobre rozmixujeme,prelejem do velkého hrnca a pridám 3x tolko vody ako bola ovocná masa a ostatný cukor .Varím kým džús neprestane peniť a chytí takú čiru farbu.Preložím do fliaš a uložím do suchého dunstu zakryté do rána.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu