Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní fotorecept

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 9. marca 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 hlávka
2 ks
10 g
250 g
2 ks (zrelé)
2 strúčiky
1 ks
120 g
50 g
50 ml
2 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pomaranče ošúpeme, odblaníme, nakrájame na malé kúsky. Neošúpaný cesnak pečieme 17 minút pri 220 °C, potom ošúpeme a pretlačíme. Zmiešame s pomarančovými kúskami a pomarančovým korením. V tejto marináde namarinujeme morčacie prsia aspoň 1/2 hodiny.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namarinované pečieme na roztopenom masle pomaly a polievame maslom pri pečení v panvici. Ochutíme soľou a korením.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mangové čatní: Na oleji opražíme šalotku, cesnak, pridáme mango nakrájané na kocky, opražíme, pridáme med, ocot a podusíme domäkka. Podávame s baby listami špenátu ochutenými olivovým olejom.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist