Morčacie prsia
Morčacie prsia

Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní fotorecept

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 9. marca 2018
Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 hlávka
2 ks
10 g
250 g
2 ks (zrelé)
2 strúčiky
1 ks
120 g
50 g
50 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomaranče ošúpeme, odblaníme, nakrájame na malé kúsky. Neošúpaný cesnak pečieme 17 minút pri 220 °C, potom ošúpeme a pretlačíme. Zmiešame s pomarančovými kúskami a pomarančovým korením. V tejto marináde namarinujeme morčacie prsia aspoň 1/2 hodiny.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namarinované pečieme na roztopenom masle pomaly a polievame maslom pri pečení v panvici. Ochutíme soľou a korením.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mangové čatní: Na oleji opražíme šalotku, cesnak, pridáme mango nakrájané na kocky, opražíme, pridáme med, ocot a podusíme domäkka. Podávame s baby listami špenátu ochutenými olivovým olejom.

    Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@Redakcia (11.3.2018 18:03)

Je uvedený aj dôvod? Ja to vidím takto:

Prsia = dlhá slabika
Malé prsia = tiež by mala byť dlhá slabika = prsíčka

A potom, že slovenčina má logiku. :-)

Pridaj komentár k receptu: