Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky fotorecept

pusta - fotkaPusta, 11 ročné dievča, Bratislava, 22. júna 2013 15:59
Ďalšie jej recepty »

Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept)Foto: pusta

Židovská kuchyňa má veľa vynikajúcich receptov, mám ju veľmi rada a dnes som vybrala zo svojej zbierky recept na kuracie stehná. Upečené stehná sú ľahko pikantné, svieže po citróne, majú vynikajúcu chuť vína, jemne cesnakové, chuť je doladená tymiánom. Majú vypečenú chrumkavú červeno-hnedú kožičku a pomalým pečením sa mäkkučké mäsíčko priam oddeľuje od kosti a rozplýva v ústach.

2
porcie
12 hodín min
príprava
2 a 1/2 hodiny + 15 min
na 160/200 °C

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie stehná som položila do pekáčika.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z každej strany som ich riadne osolila, preliala som ich olejom a odložila som ich na noc do chladničky - na 12 hodín odpočívať.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ráno som ich vybrala z chladničky, pridala som cesnak a posypala som ich tymiánom.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypala som ich na jemno pokrájanou sušenou štipľavou chilli papričkou.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som citrónovú šťavu.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som ich vínom Chsrdonay, môžete použiť iné suché kvalitné biele víno, ktoré vám chutí. Na víne si dajte záležať, musí byť naozaj kvalitné, také, aké by ste radi pili aj vy sami. Nekvalitné víno jedlo len pokazí.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som ešte olej a prikryté som ich vložila piecť do trúby.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som ich pomaly v trúbe na 160 stupňov C 2 a 1/2 hodiny, potom som ich odokryla, zapla som funkciu grill a dopiekla ešte 15 minút pri teplote 200 stupňov C, kým kožička dostala červeno - hnedú farbu a bola krásne chrumkavá, zatiaľ čo sa šťavnaté mäkkučké mäsíčko oddeľovalo od kosti.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som horúce s dusenou ryžou a stehná som podliala chutnou vypečenou šťavičkou.

    Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Výhodou pomalého pečenia je, že netreba pri tom stáť, upečie sa prakticky samo a výsledok je vynikajúci. mäso sa pri pomalom pečení nevysuší.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist