Pečená kačka

Pomaly pečená kačka na jablkách

Autor receptu: redakcia

Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná.* Recept je jednoduchý, musíte nechať len dlhšie pracovať rúru a trpezlivo na tento chuťový zázrak počkať.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
360 minút
na 120/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer vopred kačku odbalíme a zvonku a zvnútra poriadne osolíme, prikryjeme a necháme v pekáči postáť do nasledujúceho rána v chlade. Ráno vyberieme z chladničky a necháme postáť aspoň hodinu pri izbovej teplote. Umyté, neošúpané jablká zbavíme jadrovníkov, prekrojíme na polovice a vložíme dovnútra kačky. Zvrchu kačku posypeme rascou a majoránom.
  2. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme na 120 °C asi 5 hodín. Potom odložíme pokrievku, zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme dozlatista ešte 30–45 minút. Upečenú kačku vyložíme z rúry, prikryjeme pokrievkou a necháme pol hodinky odpočívať.
  3. Hotovú kačku podávame s domácimi lokšami a karamelizovanou červenou kapustou.