Pomaly dusená hovädzia slabina so zemiakmi a zelenou špargľou
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 27. mája 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
850 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
|
|
250 g |
|
800 g |
|
|
|
200 g |
|
100 ml |
|
25 g |
|
15 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Slabinu očistíme, nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Mäso s 200 g masla, s tymianom a s vývarom dáme do uzatvorenej nádoby dusiť do rúry pri nízkej teplote na niekoľko hodín (môžeme dať napríklad cez noc pri teplote 80 stupňov alebo 5 hodín pri 110 stupňoch). Hotové mäso vyberieme, dáme do omáčky demi glace a prevaríme, nech nasiakne šťavou.
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájané uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme 50 g masla a jemne popučíme. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti dosolíme.
- 3
Špargľu očistíme a povaríme v zmesi vína, citrónovej šťavy a cukru. Servírujem s mäsom a so zemiakmi, poliate omáčkou demi glace.
Tiež hovädzie mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu