Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Pomaly dusená hovädzia slabina so zemiakmi a zelenou špargľou

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 27. mája 2022
Pomaly dusená hovädzia slabina so zemiakmi a zelenou špargľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

850 g
200 g
500 g
250 g
800 g
200 g
100 ml
25 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slabinu očistíme, nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Mäso s 200 g masla, s tymianom a s vývarom dáme do uzatvorenej nádoby dusiť do rúry pri nízkej teplote na niekoľko hodín (môžeme dať napríklad cez noc pri teplote 80 stupňov alebo 5 hodín pri 110 stupňoch). Hotové mäso vyberieme, dáme do omáčky demi glace a prevaríme, nech nasiakne šťavou.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájané uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme 50 g masla a jemne popučíme. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti dosolíme.

  3. 3

    Špargľu očistíme a povaríme v zmesi vína, citrónovej šťavy a cukru. Servírujem s mäsom a so zemiakmi, poliate omáčkou demi glace.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

chemik
Prosím o jazykové upřesnění - je hovädzia slabina totéž co česky hovězí pupek a připravuje se z ní také narychlo flanksteak? Dík.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha