Roláda

Poľníčková roláda s kivi

Autor receptu: redakcia

10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Poľníček rozmixujeme s olejom. Vajcia s kefírom a cukrom vymiešame, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a soľou a nakoniec zamiešame poľníčkový olej. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 10–12 minút, resp. kým nebude cesto upečené, ale pozor – nie vysušené. Upečené cesto preložíme na utierku, odstránime papier a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  2. Krém: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej vmiešame ostatné suroviny.
  3. Vychladnuté cesto rozvinieme, naplníme krémom a znovu zrolujeme, zabalíme do alobalu a necháme odstáť asi hodinu.