Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie kocky. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme približne 30 minút, pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar.
- Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majolenku Hellmann's a prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec servírujeme ozdobené jogurtom.
- Náš tip: Zázvorový koreň skladujeme zabalený do plastového vrecúška, najlepšie v mrazničke, alebo nastrúhaný a zaliaty suchým sherry. Môže sa uchovávať aj v zmesi soli a citrónovej šťavy.
|