Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie kocky. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme približne 30 minút, pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar.
  2. Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majolenku Hellmann's a prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec servírujeme ozdobené jogurtom.
  3. Náš tip: Zázvorový koreň skladujeme zabalený do plastového vrecúška, najlepšie v mrazničke, alebo nastrúhaný a zaliaty suchým sherry. Môže sa uchovávať aj v zmesi soli a citrónovej šťavy.