Polievka z kuracích krkov (so zeleninou)
Autor receptu: lenkac
Je tu veľmi veľa dobrých receptov na dobrú kuraciu polievočku, tak pridávam aj ja svoj recept. Veľmi rada robím túto polievočku, je naozaj rýchla a ľahká. Na môj chronicky chorý žalúdok úplne ideálna :)
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť kuracie krky do polievočky, varíme ich pomaličky, netreba sa ponáhľať, polievka je potom naozaj číra (samozrejme netreba zabudnúť na šuminu).
- V priebehu varenia pridáme čierne a nové korenie, soľ, bobkáč, celú cibuľu s jednou šupkou (aby polievka mala číru farbu), cesnak (iba pre chuť) a petržlenovú vňať (v celku príp. nakrájať). Stále varíme na miernom ohni.
- Keď sú krky hotové, pridáme všetku ostatnú koreňovú zeleninu a dovaríme. V tejto fáze som polievku varila už na strednom - vyššom ohni. Zelenina sa môže ešte predtým osmahnúť a až potom dať do polievky. Naozaj pustí skvelú šťavu a chuť do polievky.
- Podľa potreby ešte dosoliť. Príloha: domáce rezance alebo knedličky (podľa chute).
- Dobrú chuť :)