Polievka z kuracích krkov (so zeleninou)

Autor receptu: lenkac

Je tu veľmi veľa dobrých receptov na dobrú kuraciu polievočku, tak pridávam aj ja svoj recept. Veľmi rada robím túto polievočku, je naozaj rýchla a ľahká. Na môj chronicky chorý žalúdok úplne ideálna :)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť kuracie krky do polievočky, varíme ich pomaličky, netreba sa ponáhľať, polievka je potom naozaj číra (samozrejme netreba zabudnúť na šuminu).
  2. V priebehu varenia pridáme čierne a nové korenie, soľ, bobkáč, celú cibuľu s jednou šupkou (aby polievka mala číru farbu), cesnak (iba pre chuť) a petržlenovú vňať (v celku príp. nakrájať). Stále varíme na miernom ohni.
  3. Keď sú krky hotové, pridáme všetku ostatnú koreňovú zeleninu a dovaríme. V tejto fáze som polievku varila už na strednom - vyššom ohni. Zelenina sa môže ešte predtým osmahnúť a až potom dať do polievky. Naozaj pustí skvelú šťavu a chuť do polievky.
  4. Podľa potreby ešte dosoliť. Príloha: domáce rezance alebo knedličky (podľa chute).
  5. Dobrú chuť :)