Polievka z kešu orieškov
Autor receptu: redakcia
Indická špecialita.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme cesnak a stonkový zeler a chvíľu restujeme. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nám zápražka nezružovie. Zalejeme mliekom a prevaríme. Pridáme soľ
a čierne korenie. Precedíme cez sitko a čistý vývar nalejeme späť do panvice.
- Medzitým sme si vo vode rozvarili kešu oriešky na prípravu pasty. Keďže sú mäkké, stačí im 5 minút vo vriacej vode. Spolu s vodou oriešky rozmixujeme v mixéri na hladkú kašu. Do pripraveného vývaru pridáme asi 3 PL pasty z kešu orieškov. Miešame a necháme prevrieť.
- Podávame najlepšie horúce s jemne opečenými hriankami a dozdobíme čerstvými kúskami stonkového zeleru.
|