Polievka z kešu orieškov

Autor receptu: redakcia

Indická špecialita.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme cesnak a stonkový zeler a chvíľu restujeme. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nám zápražka nezružovie. Zalejeme mliekom a prevaríme. Pridáme soľ a čierne korenie. Precedíme cez sitko a čistý vývar nalejeme späť do panvice.
  2. Medzitým sme si vo vode rozvarili kešu oriešky na prípravu pasty. Keďže sú mäkké, stačí im 5 minút vo vriacej vode. Spolu s vodou oriešky rozmixujeme v mixéri na hladkú kašu. Do pripraveného vývaru pridáme asi 3 PL pasty z kešu orieškov. Miešame a necháme prevrieť.
  3. Podávame najlepšie horúce s jemne opečenými hriankami a dozdobíme čerstvými kúskami stonkového zeleru.