Polievka z kešu orieškov
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	         Indická špecialita.
 | 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme cesnak a stonkový zeler a chvíľu restujeme. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nám zápražka nezružovie. Zalejeme mliekom a prevaríme. Pridáme soľ 
a čierne korenie. Precedíme cez sitko a čistý vývar nalejeme späť do panvice. 
 - Medzitým sme si vo vode rozvarili kešu oriešky na prípravu pasty. Keďže sú mäkké, stačí im 5 minút vo vriacej vode. Spolu s vodou oriešky rozmixujeme v mixéri na hladkú kašu. Do pripraveného vývaru pridáme asi 3 PL pasty z kešu orieškov. Miešame a necháme prevrieť. 
 - Podávame najlepšie horúce s jemne opečenými hriankami a dozdobíme čerstvými kúskami stonkového zeleru. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |