Polievka z hlivy ustricovitej
Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 ks menší |
|
2 ks (väčšie) |
|
2 ks (väčšie) |
|
1 ks (väčšia) |
|
0,5 balíčka (sladká) |
|
1 KL |
|
štipka |
|
|
|
1 ks väčší |
|
štipka |
|
1 PL |
|
2 l |
|
10 strúčikov |
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu nakrájame na rezančeky, cibuľu najemno, toto všetko mierne orestujeme na oleji, zasypeme paprikou a ihneď zalejeme vývarom a 1 litrom vody.
- 2
Pridáme hlivu nakrájanú na rezančeky bez stopiek, pretože sú tvrdé (môžeme ich uvariť zvlášť a vývar použiť). Polievku varíme asi hodinu.
- 3
Približne 15 minút pred dovarením pridáme najemno nastrúhaný zemiak na zahustenie a ešte dovaríme. Cesnak a štipľavú papriku pridáme podľa chuti po dovarení a odstavení polievky, dosolíme a dokoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu