Polievka z hlivy ustricovitej

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Polievka z hlivy ustricovitej
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks menší
2 ks (väčšie)
2 ks (väčšie)
1 ks (väčšia)
0,5 balíčka (sladká)
1 KL
štipka
1 ks väčší
štipka
1 PL
2 l
10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu nakrájame na rezančeky, cibuľu najemno, toto všetko mierne orestujeme na oleji, zasypeme paprikou a ihneď zalejeme vývarom a 1 litrom vody.

  2. 2

    Pridáme hlivu nakrájanú na rezančeky bez stopiek, pretože sú tvrdé (môžeme ich uvariť zvlášť a vývar použiť). Polievku varíme asi hodinu.

  3. 3

    Približne 15 minút pred dovarením pridáme najemno nastrúhaný zemiak na zahustenie a ešte dovaríme. Cesnak a štipľavú papriku pridáme podľa chuti po dovarení a odstavení polievky, dosolíme a dokoreníme.

Diskusia k receptu

jozka2
Hlivu kupujem velmi casto,tato polievka vyzera velmi dobre,ja najprv trochu orestujem mrkvu aby sa rozvinul beta karoten a potom davam ostatne.
1x domasa
jozka2
noMirek, tato polievocka sa papa uz ocami.
remcula
Taky ji dělám a říkáme tomu falešná držková polévka. je skvělá.
evanaaa
Robila som aj ja takúto z hlivy, ale nie so zeleninou, potom by mi chuť hlivy v nej asi zanikla. Len som hlivu na menšie kúsky krájala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia