Foto: orchidea
Jednoduchá ale chutná.
Postup
-
1
V hrnci rozpustiť maslo (olej), zaprášiť hladkou múkou a miešať do zlatista. Odstaviť z ohňa a priliať vlažný zeleninový vývar, miešať aby nevznikli hrčky.
- 2
Hrniec postaviť na sporák, pridať fazuľové strúčiky, nakrájané očistené zemiaky, bobkový list, celé čierne korenie a variť do mäkka.
- 3
Odobrať trochu vývaru, zmiešať s kyslou smotanou a trochou hladkej múky, priliať k polievke. Dochutiť soľou, cukrom, octom, kôprom a tymiánom. Už len nechať prejisť varom a odstaviť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu