Polievka z fazuľových strúčikov

orchidea - fotkaorchidea, 27. júna 2011
Polievka z fazuľových strúčikov
Foto: orchidea

Jednoduchá ale chutná.

Suroviny

 čerstvé alebo mrazené
 (olej)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustiť maslo (olej), zaprášiť hladkou múkou a miešať do zlatista. Odstaviť z ohňa a priliať vlažný zeleninový vývar, miešať aby nevznikli hrčky.

  2. 2

    Hrniec postaviť na sporák, pridať fazuľové strúčiky, nakrájané očistené zemiaky, bobkový list, celé čierne korenie a variť do mäkka.

  3. 3

    Odobrať trochu vývaru, zmiešať s kyslou smotanou a trochou hladkej múky, priliať k polievke. Dochutiť soľou, cukrom, octom, kôprom a tymiánom. Už len nechať prejisť varom a odstaviť.

Diskusia k receptu

ancicka
Máme radi takéto polievočky.U nás ešte len kvite.Mám ešte zavarenú,ale už sa teším na čerstvu.
hviezdickaz
Tuto polievocku zboznujem,akurat do nej nedavam ten tymian a kyslu smotanu,ale mliecko. Narobila si mi chute,mnam ;-)
garanco
Takúto máme veľmi radi, iba nedávam tymián: Čakám, kedy budeme mať vlastnú fazuľku a pridám aj ten tymián! :-)))
cica2
z fazuľových strúčikov tiež polievku robievam, je výborná! :)
janger
Tak uz som ju robila, bola velmi dobra. A dala som aj cerstvy tymian, nie nejako moc, lebo ma silnu chut... Ale chutilo nam! Urcite zopakujem :-). Dakujem za recept.
orchidea
@janger - som veľmi rada že polievka chutila a to množstvo tymianu samozrejme podľa chuti, ja tiež len tak jemne ale veľmi rada používam v lete čerstvé bylinky a koreniny čo si doma pestujem ale je pravda, že každý to nemá rád v jedle.
hanach
takúto polievočku môžem stále, v zime, v lete a tento rok sa mi urodila dlhá čínska struková fazuľka bola výnimočne vynikajúca aj bez byliniek ja dávam iba kôpor
orchidea
@hanach - teším sa s tebou že chutila polievka a tak ako píšeš, samozrejme tie bylinky nemusia byť, každý ich nemá rád a ani ich doma nepestuje, ja mám bylinkový záhon tak sa v lete vyšantím s bylinkami, dávam ich všade, už si doma zvykli.
maska10
Je to vyborna polievka,ja sa snazim varit bez zaprazky ,teda bez muky tak si dam varit zemiaky a polovicu v hrnci rozmixujem,tym sa mi polievka zahusti ostatne pridavam ako v recepte mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia