Polievka z červenej cibule
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, polejeme olejom a spolu s cukrom restujeme do tmava, až získame tmavú cibuľovú sirupovitú masu.
- 2
Pridáme bobkový list, rozmarín, nové korenie, čierne mleté korenie a zalejeme vývarom. Varíme, až kým polievka nie je hustá a má silnú tmavohnedú farbu.
- 3
Nakoniec dochutíme vínom a dosolíme. Hriankový chlieb nasucho opečieme, položíme naň plátok syra a zapečieme. Vložíme do horúcej polievky.
- 4
Náš tip: Na prípravu pravej francúzskej cibuľačky je najlepší hnedý cukor, ktorý je chutnejší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu