Polievka s ľadovým šalátom
Autor receptu: elixir
Keď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku zjedla (alebo čokoládu). :) Túto mám však rada odjakživa.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky. Opražíme ich zľahka na masle v hrnci, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenia. Povaríme pod pokrievkou 15 minút.
- Potom pridáme umytú, na drobno pokrájanú petržlenovú vňať, mlieko a obsah hrnca rozmixujeme tak, aby sme nechali aj zopár kúskov zemiakov.
- Do tanierov dáme umyté, na menšie časti pokrájané listy (tak aby sa dobre jedli lyžicou) a tie potom prelejeme polievkou. Ak máte šalát úplne čerstvý, kúsky listov vám budú chrumkať pod zubami. :)