Polievka s ľadovým šalátom

Autor receptu: elixir

Keď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku zjedla (alebo čokoládu). :) Túto mám však rada odjakživa.

3-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky. Opražíme ich zľahka na masle v hrnci, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenia. Povaríme pod pokrievkou 15 minút.
  2. Potom pridáme umytú, na drobno pokrájanú petržlenovú vňať, mlieko a obsah hrnca rozmixujeme tak, aby sme nechali aj zopár kúskov zemiakov.
  3. Do tanierov dáme umyté, na menšie časti pokrájané listy (tak aby sa dobre jedli lyžicou) a tie potom prelejeme polievkou. Ak máte šalát úplne čerstvý, kúsky listov vám budú chrumkať pod zubami. :)