Polievka pre malopapkáčov

Autor receptu: boise

Pre moje deti je jedenie obyčajná strata času. Ťažko docielim, aby zjedli aj polievku, aj druhý chod, na to je málo času, treba skúmať zákutia bytu, skrývať kuchynské náradie a ožužlávať všetko ožužlatelné. A tak som uvarila dosť hustú chutnú polievku, aby po nej stačil už len kúsok koláčika (lebo na ten je čas vždy) a obed bol vybavený.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na malých slzičkách si nastrúhame mrkvu a petržlen, dva strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na plátku masla, pridáme kúsok solčanky, zalejeme vodou.
  2. Necháme trošku prevreť a pridáme na kocky pokrájané zemiaky a pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Kým nám to bublá, 3x (to znie až magicky, ale tak to - netuším prečo - robím, možno stačí 2x) premyjeme pšeno vriacou vodou. Z múky, jedného vajíčka a soli pripravíme husté cesto, ktoré nastrúhame na veľkých slzičkách na mrveničku (u nás sa to volalo doma mrvenička, ale asi v každom kraji inak).
  3. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme premyté pšeno a mrveničku. Povaríme a na záver pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať. Milo ma môj počin prekvapil, deti tiež, takže zaraďujem do svojej KK :)