Pokus-kus (fotorecept)
Autor receptu: jody
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k
orientu. Skúste. :-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme suroviny a ideme na to!
- Na plynovom šporáku ´ugrilujeme´ papriku. :-) Pôvodne som chcela kúpiť kápiu, nie je taká hrubá a má lepšiu chuť a lepšie by sa bola prepiekla. Mali však len tie hrubostenné, ale museli stačiť. Papriku spečieme do čierna, šupneme do misky, prikryjeme alobalom a necháme 15 minút postáť.
- Potom ich pod tečúcou vodou zbavíme kože. Mala by zísť celá.
- Do hrnca dáme zvariť vodu. Množstvo neviem, všetko som robila od oka. Keď zovrie, rozpustíme v nej jeden slepačí bujón.
- Vodu vypneme, nasypeme kuskus, množstvo odhadom, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút postáť. Krásne napučí.
- Keby som bola mala kápiu, tak ju len nakrájam nadrobno a vmiešam do kuskusu. Ale tá hrubostenná paprika nebola úplne prepečená, tak som ju na pár minút hodila do woku na trošku oleja. Potom ju zamiešame do kuskusu.
- Wok utrieme papierovým obrúskom, pridáme čerstvý olej a opekáme v ňom fazuľku nakrájanú na drobné šikmé kúsky a cibuľu.
- Pridáme kuracinu nakrájanú na rezance...
- ... a keď sa zatiahne, zasypeme dvomi lyžičkami garam masala, necháme ho v oleji pustiť vôňu, premiešame, posolíme.
- Na vrch nasypeme na drobno pokrájanú brokolicu, podlejeme pohárom vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút.
- Neskôr pridáme obe vňate a ešte za lyžičku garam masala.
- Nakoniec v prípade potreby prihustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.
- Servírujeme ako nás napadne... :-) Neskoro ma napadlo, že by na vrch pasovalo trochu jogurtu, skúsim nabudúce.
- Prajem dobrú chuť.