Pokus-kus (fotorecept)

Autor receptu: jody

Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme suroviny a ideme na to!
  2. Na plynovom šporáku ´ugrilujeme´ papriku. :-) Pôvodne som chcela kúpiť kápiu, nie je taká hrubá a má lepšiu chuť a lepšie by sa bola prepiekla. Mali však len tie hrubostenné, ale museli stačiť. Papriku spečieme do čierna, šupneme do misky, prikryjeme alobalom a necháme 15 minút postáť.
  3. Potom ich pod tečúcou vodou zbavíme kože. Mala by zísť celá.
  4. Do hrnca dáme zvariť vodu. Množstvo neviem, všetko som robila od oka. Keď zovrie, rozpustíme v nej jeden slepačí bujón.
  5. Vodu vypneme, nasypeme kuskus, množstvo odhadom, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút postáť. Krásne napučí.
  6. Keby som bola mala kápiu, tak ju len nakrájam nadrobno a vmiešam do kuskusu. Ale tá hrubostenná paprika nebola úplne prepečená, tak som ju na pár minút hodila do woku na trošku oleja. Potom ju zamiešame do kuskusu.
  7. Wok utrieme papierovým obrúskom, pridáme čerstvý olej a opekáme v ňom fazuľku nakrájanú na drobné šikmé kúsky a cibuľu.
  8. Pridáme kuracinu nakrájanú na rezance...
  9. ... a keď sa zatiahne, zasypeme dvomi lyžičkami garam masala, necháme ho v oleji pustiť vôňu, premiešame, posolíme.
  10. Na vrch nasypeme na drobno pokrájanú brokolicu, podlejeme pohárom vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút.
  11. Neskôr pridáme obe vňate a ešte za lyžičku garam masala.
  12. Nakoniec v prípade potreby prihustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.
  13. Servírujeme ako nás napadne... :-) Neskoro ma napadlo, že by na vrch pasovalo trochu jogurtu, skúsim nabudúce.
  14. Prajem dobrú chuť.