Pohánková kaša

Pohánková kaša bez cukru

Autor receptu: pastuzo

Keď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej cena, a tak som sa rozhodla, že si ju vyskúšam spraviť doma. Tak dúfam, že Vám bude chutiť rovnako ako mne :)

5-6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suché suroviny (pohánkové vločky, orechy, hrozienka, kakao, kokos) vložíme do mixéra a mixujeme až kým nám nevznikne hladký prášok. Ochutnáme a podľa chuti môžeme ešte pridať hrozienka, orechy... Následne vzniknutý prášok vysypeme do väčšej misy a odložíme bokom.
  2. Do mixéra nakrájame 3 väčšie banány a zalejeme ich vodou, nezabudneme zakryť, aby sme nemuseli maľovať kuchyňu a na najvyšších otáčkach rozmixujeme na kašu (ak náhodou ostanú nejaké kúsky vôbec to nevadí).
  3. Banánovú kašu pridáme do misy, kam sme predtým vysypali vzniknutý prášok a dobre premiešame. Ak sa Vám kaša bude zdať hustá, môžete ešte priliať vodu. Aby sa zmes čo najlepšie spojila, nakoniec som použila ešte ponorný mixér.
  4. Nalejeme do pohárov a ozdobíme rozmixovanými malinami. Prajem Vám dobrú chuť