Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou fotorecept
Foto: violeta
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom, posolím a posypem mletým koriandrom a drvenou rímskou rascou. Pečiem ju v teplovzdušnej rúre, vyhriatej na 200 °C, približne 20 minút. Nechám ju dopiecť vo vypnutej rúre. Čas pečenia záleží od veľkosti kúskov.
-
2
Uvarím pohánku. Prepláchnem ju a zalejem dvojnásobným množstvom vody. Varím ju prikrytú, na strednom teplotnom stupni, do odparenia vody. Potom ju ešte nechám prikrytú dôjsť asi 10 minút.
-
3
Na olivovom oleji opečiem nakrájanú cibuľu, ktorú som trocha posolila. Ak je už opečená, pridám k nej asi polievkovú lyžicu nastrúhaného zázvoru a konzervu červených fazúľ aj s nálevom. Nechám chvíľu pobublať a primiešam hotovú pohánku.
- 4
Podávam s pečenou tekvicou a kozím alebo balkánskym syrom.
- 4
No, nic moc ráda ji nemám, ale s láskou a s ohledem na to, že je zdravá, mám doma pytlík s pohankou. Takto upravená a v této kombinaci by mi mohla chutit, proto můj koment v kladném módu. Oh, ty jsi pozorná čtenářka!! haha
ďakujem, budem rada :)
Viem, písala si pod mojim starším receptom :)
Áno, táto kombinácia je dobrá, brat si pochvaľoval, vraj to bolo výborné :)
Ja používam svetlú pohánku aj na zahusťovanie polievok, ona sa rozvarí a nemá výraznú arómu. Tu je tmavá. Pozdravujem ;)
Super, budem rada ak ti bude jedlo chutiť. Pekný víkend :)