Pohánka s fazuľou

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

3
porcie
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom, posolím a posypem mletým koriandrom a drvenou rímskou rascou. Pečiem ju v teplovzdušnej rúre, vyhriatej na 200 °C, približne 20 minút. Nechám ju dopiecť vo vypnutej rúre. Čas pečenia záleží od veľkosti kúskov.
  2. Uvarím pohánku. Prepláchnem ju a zalejem dvojnásobným množstvom vody. Varím ju prikrytú, na strednom teplotnom stupni, do odparenia vody. Potom ju ešte nechám prikrytú dôjsť asi 10 minút.
  3. Na olivovom oleji opečiem nakrájanú cibuľu, ktorú som trocha posolila. Ak je už opečená, pridám k nej asi polievkovú lyžicu nastrúhaného zázvoru a konzervu červených fazúľ aj s nálevom. Nechám chvíľu pobublať a primiešam hotovú pohánku.
  4. Podávam s pečenou tekvicou a kozím alebo balkánskym syrom.