Podvodné rumové srdiečka fotorecept
Foto: imaginarium
Cesto, ktoré kysne pod vodou? To som musela vyskúšať, aj keby traktory padali a oplatilo sa! Tak úžasne krehké pampúšiky som ešte nejedla.
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v mlieku, nastrúhanú alebo na kocky pokrájanú Heru zmiešame s múkou a soľou na mrveničku. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime cesto. Zabalíme do čistej utierky a ponoríme do nádoby so studenou vodou. Počkáme, kým vypláva a pokračujeme v práci. Mne vyplávalo už o pol hodinu, ale nemala som čas a pokračovala som až o dve hodiny.
-
2
Keď cesto vyskočí z vody von, tak ho treba papierovou utierkou osušiť a bude mierne rozmočené, tak ho treba na pomúčenej ploche premiesiť, kým nie je znova pekne hladké. Potom ho rozvaľkáme na tenko, asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary, mne sa zachcelo srdiečok.
-
3
Pečieme pri teplote 180 °C kým nezačnú jemnučko hnednúť. Ihneď po vytiahnutí z rúry srdiečka potrieme rumom a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
-
4
Plech srdiečok mi stačil, tak som zo zvyšku spravila slané syrovo-šunkové slimáky klasickým postupom.
Určite by sa dal dať aj do cesta ten rum, ja ale nabudúce vyskúšam s vínom ... k vínu :-)
Ďakujem za komentár, dúfam, že sa podaria a budú sa ti páčiť minimálne tak ako mne :-)
Ja som naň natrafila nedávno a bola som nadšená, musela som to vyskúšať :D A tiež som sa bála, bola som si istá, že sa mi prilepí na dno a nevyskočí, preto som ho aj zabalila do utierky a vyskočilo :-)
Ďakujem za takú peknú pochvalu. Najväčšia odvaha je vôbec niečo zverejniť na vareche, lebo človek nikdy nevie, ako to ľudia príjmu a či nedostane výplach žalúdka ... napr. za tavený syr či kečup :-)))
Pekne si to napísala. Ja som ešte nepocítila nejakú veľkú kritiku voči mojim receptom, ale za ten krátky čas, čo sledujem varechu, som už zaregistrovala min. troch ľudí, ktorí prestali pridávať recepty kvôli prehnanej kritike a to je smutné.
mínus, vypláva, nechám ho ešte asi 5 min. a potom s ním pracujem, tak ako sa píše v tomto recepte. Netreba sa báť, určite sa vám to podarí, s cestom sa dobre robí, nelepí sa. Dá sa na sladko aj na slano, ako je aj uvedené.
Ja som ich tam necítila, ale najlepšie bude predsa len vyskúšať si to na vlastnom jazyku :-)