Podvodné rumové srdiečka fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 14. marca 2018 16:54
Ďalšie recepty »

Cesto, ktoré kysne pod vodou? To som musela vyskúšať, aj keby traktory padali a oplatilo sa! Tak úžasne krehké pampúšiky som ešte nejedla.

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Droždie rozmiešame v mlieku, nastrúhanú alebo na kocky pokrájanú Heru zmiešame s múkou a soľou na mrveničku. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime cesto. Zabalíme do čistej utierky a ponoríme do nádoby so studenou vodou. Počkáme, kým vypláva a pokračujeme v práci. Mne vyplávalo už o pol hodinu, ale nemala som čas a pokračovala som až o dve hodiny.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď cesto vyskočí z vody von, tak ho treba papierovou utierkou osušiť a bude mierne rozmočené, tak ho treba na pomúčenej ploche premiesiť, kým nie je znova pekne hladké. Potom ho rozvaľkáme na tenko, asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary, mne sa zachcelo srdiečok.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 °C kým nezačnú jemnučko hnednúť. Ihneď po vytiahnutí z rúry srdiečka potrieme rumom a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech srdiečok mi stačil, tak som zo zvyšku spravila slané syrovo-šunkové slimáky klasickým postupom.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist