Drobné pečivo
Podvodné rumové srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Cesto, ktoré kysne pod
vodou? To som musela
vyskúšať, aj keby traktory
padali a oplatilo sa! Tak
úžasne krehké pampúšiky
som ešte nejedla.
Postup
- Droždie rozmiešame v mlieku, nastrúhanú alebo na kocky pokrájanú Heru zmiešame s múkou a soľou na mrveničku. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime cesto. Zabalíme do čistej utierky a ponoríme do nádoby so studenou vodou. Počkáme, kým vypláva a pokračujeme v práci. Mne vyplávalo už o pol hodinu, ale nemala som čas a pokračovala som až o dve hodiny.
- Keď cesto vyskočí z vody von, tak ho treba papierovou utierkou osušiť a bude mierne rozmočené, tak ho treba na pomúčenej ploche premiesiť, kým nie je znova pekne hladké. Potom ho rozvaľkáme na tenko, asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary, mne sa zachcelo srdiečok.
- Pečieme pri teplote 180 °C kým nezačnú jemnučko hnednúť. Ihneď po vytiahnutí z rúry srdiečka potrieme rumom a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- Plech srdiečok mi stačil, tak som zo zvyšku spravila slané syrovo-šunkové slimáky klasickým postupom.