Drobné pečivo

Podvodné rumové srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Cesto, ktoré kysne pod vodou? To som musela vyskúšať, aj keby traktory padali a oplatilo sa! Tak úžasne krehké pampúšiky som ešte nejedla.

Postup

  1. Droždie rozmiešame v mlieku, nastrúhanú alebo na kocky pokrájanú Heru zmiešame s múkou a soľou na mrveničku. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime cesto. Zabalíme do čistej utierky a ponoríme do nádoby so studenou vodou. Počkáme, kým vypláva a pokračujeme v práci. Mne vyplávalo už o pol hodinu, ale nemala som čas a pokračovala som až o dve hodiny.
  2. Keď cesto vyskočí z vody von, tak ho treba papierovou utierkou osušiť a bude mierne rozmočené, tak ho treba na pomúčenej ploche premiesiť, kým nie je znova pekne hladké. Potom ho rozvaľkáme na tenko, asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary, mne sa zachcelo srdiečok.
  3. Pečieme pri teplote 180 °C kým nezačnú jemnučko hnednúť. Ihneď po vytiahnutí z rúry srdiečka potrieme rumom a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
  4. Plech srdiečok mi stačil, tak som zo zvyšku spravila slané syrovo-šunkové slimáky klasickým postupom.