Bravčové mäso
Plovdivské mäso
Autor receptu: helena10
Chutný obed a jednoduchá príprava.
Postup
- Očistené bravčové mäso narežeme na menšie kocky.
- Očistenú na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do ružova, následne pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme mäso, osolíme a opečieme. Potom pridáme paradajkový pretlak a chvíľu spolu restujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
- Počas dusenia občas zamiešame, dochutíme korením, dusíme do polomäkka. Zahustíme zátrepkou z vody a múky a dodusíme za stáleho miešania do mäkka. Podľa vlastnej potreby ešte osolíme, ochutíme. (Namiesto zátrepky môžete zahustiť aj zápražkou.)
- U nás bola príloha varené zemiaky alebo varené cestoviny.