Bravčové mäso

Plovdivské mäso

Autor receptu: helena10

Chutný obed a jednoduchá príprava.

Suroviny

Postup

  1. Očistené bravčové mäso narežeme na menšie kocky.
  2. Očistenú na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do ružova, následne pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme mäso, osolíme a opečieme. Potom pridáme paradajkový pretlak a chvíľu spolu restujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
  3. Počas dusenia občas zamiešame, dochutíme korením, dusíme do polomäkka. Zahustíme zátrepkou z vody a múky a dodusíme za stáleho miešania do mäkka. Podľa vlastnej potreby ešte osolíme, ochutíme. (Namiesto zátrepky môžete zahustiť aj zápražkou.)
  4. U nás bola príloha varené zemiaky alebo varené cestoviny.