Plnený patizón (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

Keďže v záhradke je teraz takejto chutnej zeleniny dosť, snažím sa vymýšľať recepty, ktoré by chutili aj mojej rodinke.

4
porcie
70 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.
  2. Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno.
  3. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.
  4. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 50 minút.