Plnený baklažán

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody večer pred varením. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, paradajky na väčšie. Do hrnca nalejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme dozlatista, pridáme mleté hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a pridáme rozpučený cesnak a čili.
  2. Za stáleho miešania vydusíme šťavu, pridáme paradajkový pretlak a fazuľu, zalejeme vodou a dusíme, kým nám fazuľa nezmäkne. Vodu dolievame priebežne podľa potreby, aby jedlo nebolo riedke. Nakoniec pridáme paradajky a dochutíme.
  3. Baklažán prerežeme na polovicu a vydlabeme stred. Osolíme a okoreníme, naplníme dusenou mäsovo–zeleninovou zmesou a prikryjeme syrom. Zapečieme v predhriatej rúre na 180 °C 15–20 minút.