Plnené šampiňóny
Autor receptu: bezreceptu
Jedlo som vymyslel, keď som ja, milovník mäsa, mal nachovať vegetariánov.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Fazuľu uvarím v slanej vode do mäkka, scedím a roztlačím vidličkou na kašu. Oddelím hlávky pekných väčších šampiňónov od koreňov, korene nadrobno pokrájam a podusím na oleji na nadrobno pokrájanej cibuľke.
Syr postrúham.
- Z roztlačenej fazule, podusených koreňov, postrúhaného syra a smotany do hladka vymiešam plnku, ktorou naplním kopcom hlávky šampiňónov. Pokladiem ich na pekáč na alobal a vložím do rozpálenej rúry.
- Pri teplote 180 stupňov pečiem cca 45 min. Podávam so zemiakovým pyré a s kompótom, najradšej mám čučoriedkový.