Plnené ryžové guľky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché a chutné jedlo 2 v 1...všetko sa nachádza v jednej guľke, už iba vynikajúci
šalát, buď z čerstvej zeleniny, alebo zo zaváranej...ryža je ako príloha k mäsu, ktoré sa
náchádza v strede guľky..
120 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- ako prvé som si namočila dubáky do vlažnej vody...pokrájala cibuľu a strúčik cesnaku na kocočky...
- pripravila som si mäso, ktoré som umyla a pokrájala na úzke pásy pred mletím na elektrickom mlynčeku...
- na 1 lyžici masti som opražila cibuľu a cesnak..
- pridala som pomleté mäso...
- podusila a pokropila vínom..za stáleho miešania som ho dusila a podlievala, kým sa šťava úplne neodparila...potom som pridala hríby..
- pridala som hrášok..
- paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie...miešala a dusila, pokiaľ mäso nezmäkne , približne 40 min...
- do uvarenej scedenej ryže som ešte za tepla pridala 2 celé vajcia, strúhaný parmezán a strúhaný eidam,.,,,z eidamu som si odložila a urobila kocky 1x1 cm..tie budem dávať do stredu guľky...
- do ryže som potom vmiešala kávovú lyžičku šafránu...zmiešala a nechala vychladiť...hotové udusené mäso som tiež nechala chladiť..
- z vychladnutej ryže som formovala guľky...párny počet...jedna guľka bude spodok guľky do ktorej sa urobí lyžicou jamka a do jamky sa uloží za lyžicu plnky a do stredu sa položí kocka eidamu...a prikryje sa druhou párnou guľkou...
- takto som plnila guľky...
- hotové naplnené guľky som obalila vo vajci a v strúhanke...ja nepoužívam trojobal, lebo si strúhanku robím sama a tá je jemná, takže dobre a spoľahlivo mi nahrádza aj múku...
- vyprážala v horúcej masti...
- všetky guľky vypražené...tieto guľky sa môžu robiť aj podobe jednohubiek...záleží iba na vás, akú veľkosť si zvolíte...sú chutné so šalátom...nevyžaduje ďalšiu prílohu..najradšej ich mám počas leta s paradajkovým šalátom..to mne najviac chutí...
- pripravila na tanier...ako prílohu som ponúkla mrkvový sterilizovaný šalát a kapustovým...prajem dobrú chuť...