Plnené rajčiny s tofu (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Ďalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila.Výhodou je, že s ním môžeme plniť rajčiny, alebo inú zeleninu napr. uhorky,papriku a.p., ale môžeme ho využiť aj ako nátierku.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny potrebné k receptu.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na kocky. Taktiež papričku na drobno a zázvor na jemné hranolčeky. Tofu syr vysajeme na servítke a postrúhame na hrubom strúhadle. Z rajčín vykrojíme dužinu a necháme opakom odtiecť na servítke,aby sme sa zbavili vody. Naspodu rajčín odkrojíme malý plátok, aby nám rajčiny pekne stáli. Vršky si ponecháme na ozdobu, pokiaľ je možné kúpime ich aj so stopkami, lepšie to pri servírovaní vyzerá.
  3. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu,cesnak,chilli papričku a zázvor. Potom pridáme tebi /pochúťkové droždie/,ktoré opražíme minimálne, lebo má tendenciu prihorieť. Zároveň pridáme tofu. Pražíme cca 5 minút do ružova.Dochutíme soľou a korením a necháme zmes vychladnúť. Nakoniec pridáme cesnakovú pomazánku a pochúťkovú smotanu. RADA: nič nepokazíme ak pridáme aj polievkovú lyžicu majonézy, môže byť zdravšia sójová. Ja som nepridala.
  4. No a tu je hotová plnka-nátierka.
  5. Ja som plnila rajčiny, ale môže to byť aj praprika farebná, uhorka a.p. Recept plní aj význam pomazánky, takže ak sa nám nechce plniť zeleninu, tak máme dobrú nátierku. Podávame s nasucho opečenou bagetkou, ktorú môžeme /nemusíme/ potrieť cesnakom. Dobrú chuť!