Plnené medovníčky z nevydareného cesta
Foto: sobon
Tento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť Zobraziť celý popisTento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť som sa rozhodla naplniť. Recept na medovníky mám od kamarátky, sú hneď mäkké a keď sa dobre skladujú, vydržia aj do budúcich Vianoc?samozrejme bez plnky?
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu všetky pekne zamiešame, ja to robím rukou aj keď je cesto veľmi lepivé a jemné. Spravenú guličku?, zabalíme do fólie a necháme odpočívať z večera do rána pekne v chlade.
- 2
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, ja mám rada keď sú vyššie, oni ešte troška nabobtnajú?. No a pečiem ich na 180 asi 7 min. Každý podľa seba.
- 3
Na náplň klasika, nechať zovrieť mlieko, pridať rozmiešané žĺtky so Zlatými klasmi a uvariť hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- 4
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding. Pridáme dve PL rumu, ja som dala asi aj viac?a môžeme plniť.
- 5
Ja som na vrch ešte pridala ovocný džem, druhú polovicu som trocha ostrúhala strúhadlom na syr, aby sa mi neodlepovali, niekde v telke som to videla?
- 6
Spravíme si čoko polevu, každý asi podľa seba a všetky ponamáčame do polovice. Ja som dala veéééľa polevy, dve 200 g šľahačky a dve 200 g čokolády z Lidla... Ak ich niekto vyskúša, najlepšie sú odstáte na druhý deň, ešte lepšie na ďalší deň a ešte aj za týždeň sú výborné?
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu