Plnené medovníčky z nevydareného cesta
Tento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť som sa rozhodla naplniť. Recept na medovníky mám od kamarátky, sú hneď mäkké a keď sa dobre skladujú, vydržia aj do budúcich Vianoc😊samozrejme bez plnky😂
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
300 g mletý |
|
4 ks |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
120 g |
|
380 g |
|
Náplň: | |
200 g |
|
150 g |
|
1 l |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu všetky pekne zamiešame, ja to robím rukou aj keď je cesto veľmi lepivé a jemné. Spravenú guličku😊, zabalíme do fólie a necháme odpočívať z večera do rána pekne v chlade.
- 2
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, ja mám rada keď sú vyššie, oni ešte troška nabobtnajú😄. No a pečiem ich na 180 asi 7 min. Každý podľa seba.
- 3
Na náplň klasika, nechať zovrieť mlieko, pridať rozmiešané žĺtky so Zlatými klasmi a uvariť hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- 4
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding. Pridáme dve PL rumu, ja som dala asi aj viac😊a môžeme plniť.
- 5
Ja som na vrch ešte pridala ovocný džem, druhú polovicu som trocha ostrúhala strúhadlom na syr, aby sa mi neodlepovali, niekde v telke som to videla😊
- 6
Spravíme si čoko polevu, každý asi podľa seba a všetky ponamáčame do polovice. Ja som dala veéééľa polevy, dve 200 g šľahačky a dve 200 g čokolády z Lidla... Ak ich niekto vyskúša, najlepšie sú odstáte na druhý deň, ešte lepšie na ďalší deň a ešte aj za týždeň sú výborné😊
Tiež medovníky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu