Plnené medovníky
Plnené medovníčky z nevydareného cesta
Autor receptu: sobon
Tento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich.
Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde
časť na stromček a druhú časť som
sa rozhodla naplniť.* Recept na
medovníky mám od kamarátky, sú
hneď mäkké a keď sa dobre
skladujú, vydržia aj do budúcich
Vianoc?samozrejme bez plnky?
70 ks porcií |
120 minút príprava |
7 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto spolu všetky pekne zamiešame, ja to robím rukou aj keď je cesto veľmi lepivé a jemné. Spravenú guličku?, zabalíme do fólie a necháme odpočívať z večera do rána pekne v chlade.
- Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, ja mám rada keď sú vyššie, oni ešte troška nabobtnajú?. No a pečiem ich na 180 asi 7 min. Každý podľa seba.
- Na náplň klasika, nechať zovrieť mlieko, pridať rozmiešané žĺtky so Zlatými klasmi a uvariť hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding. Pridáme dve PL rumu, ja som dala asi aj viac?a môžeme plniť.
- Ja som na vrch ešte pridala ovocný džem, druhú polovicu som trocha ostrúhala strúhadlom na syr, aby sa mi neodlepovali, niekde v telke som to videla?
- Spravíme si čoko polevu, každý asi podľa seba a všetky ponamáčame do polovice. Ja som dala veéééľa polevy, dve 200 g šľahačky a dve 200 g čokolády z Lidla... Ak ich niekto vyskúša, najlepšie sú odstáte na druhý deň, ešte lepšie na ďalší deň a ešte aj za týždeň sú výborné?