Plnené medovníky

Plnené medovníčky z nevydareného cesta

Autor receptu: sobon

Tento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť som sa rozhodla naplniť.* Recept na medovníky mám od kamarátky, sú hneď mäkké a keď sa dobre skladujú, vydržia aj do budúcich Vianoc?samozrejme bez plnky?

70 ks
porcií
120 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto spolu všetky pekne zamiešame, ja to robím rukou aj keď je cesto veľmi lepivé a jemné. Spravenú guličku?, zabalíme do fólie a necháme odpočívať z večera do rána pekne v chlade.
  2. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, ja mám rada keď sú vyššie, oni ešte troška nabobtnajú?. No a pečiem ich na 180 asi 7 min. Každý podľa seba.
  3. Na náplň klasika, nechať zovrieť mlieko, pridať rozmiešané žĺtky so Zlatými klasmi a uvariť hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding. Pridáme dve PL rumu, ja som dala asi aj viac?a môžeme plniť.
  5. Ja som na vrch ešte pridala ovocný džem, druhú polovicu som trocha ostrúhala strúhadlom na syr, aby sa mi neodlepovali, niekde v telke som to videla?
  6. Spravíme si čoko polevu, každý asi podľa seba a všetky ponamáčame do polovice. Ja som dala veéééľa polevy, dve 200 g šľahačky a dve 200 g čokolády z Lidla... Ak ich niekto vyskúša, najlepšie sú odstáte na druhý deň, ešte lepšie na ďalší deň a ešte aj za týždeň sú výborné?