Foto: bejulienka
Recept sa možno bude zdať pracný, ale ide to veľmi rýchlo.
64!
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Všetky prísady v miske zamiešať, rozdeliť do toho kvasnice a 10min. miesiť. /môžete aj klasicky=droždie v1dl mlieka s 1 lyžičkou cukru nechať napučať a potom pridať k cestu. A múku môžeme skombinovať=1/2kg hladkej + 1/2kg polohrubej/. Z cesta nakrájať 8 bochníkov.
-
2
Každý z nich zase rozdeliť na 8 častí-trojuholníkov. Plníme plnkou -lekvár, príp. aj iné.
-
3
Plníme plnkou kakao rozmiešané s pr. cukrom, príp. aj iné.
-
4
Trojuholníky stáčame od najhrubšieho konca k najtenšiemu.
-
5
Rožky natrieme bielkom a necháme ešte na plechu 30min. Pečieme na 170C. Po upečení potrieme olejom, môžeme posypať pr. cukrom.
pred stocenim trojuholnika kazdy narezem v strede asi 1 cm /záres na strane, ktora sa ide stacat/ a potiahnem zakladnu do stran, predlzi sa a mozem boky zahnut do stredu a plnka nevytecie. Aj boky su uzavrete. Vyskusajte, on tak robil v telke.
tak,ako iné kysnuté veci robím od oka, tu sa oplatí dodržať gramáž a výsledok stojí za to
fakt su tak nadýchané,ako ani jedno kysnuté cesto nie, aj dvojo kvasníc dávam na tu váhu múky, cesto je velmi hutné, husté, aj mlieko treba dodržať, len pol litra,ale ked je cesto už vypracované a velmi dlho ho treba miesiť, je vidieť, že je perfektné ešte pred pečením
ja ich na plechu už ztočené ešte nechávam kysnúť hodinu,ak nie viac, potieram bielkom tiež, čo pri iných kysnutých nerobievam
plním makom, tvarohom, orechami, teraz v sobotu ich idem urobiť