Plnené kysnuté rožky

bejulienka - fotkabejulienka, 6. októbra 2011

Recept sa možno bude zdať pracný, ale ide to veľmi rýchlo.

64!
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
3 lyžice
3 dl
3 ks
10 dag
1 ks
1/2 l
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Všetky prísady v miske zamiešať, rozdeliť do toho kvasnice a 10min. miesiť. /môžete aj klasicky=droždie v1dl mlieka s 1 lyžičkou cukru nechať napučať a potom pridať k cestu. A múku môžeme skombinovať=1/2kg hladkej + 1/2kg polohrubej/. Z cesta nakrájať 8 bochníkov.

    Plnené kysnuté rožky - obrázok 1
  2. 2

    Každý z nich zase rozdeliť na 8 častí-trojuholníkov. Plníme plnkou -lekvár, príp. aj iné.

    Plnené kysnuté rožky - obrázok 2
  3. 3

    Plníme plnkou kakao rozmiešané s pr. cukrom, príp. aj iné.

    Plnené kysnuté rožky - obrázok 3
  4. 4

    Trojuholníky stáčame od najhrubšieho konca k najtenšiemu.

    Plnené kysnuté rožky - obrázok 4
  5. 5

    Rožky natrieme bielkom a necháme ešte na plechu 30min. Pečieme na 170C. Po upečení potrieme olejom, môžeme posypať pr. cukrom.

    Plnené kysnuté rožky - obrázok 5

Diskusia k receptu

pekarik
na klasické jemné sladké pečivo pri tej skladbe surovím 5dkg droždia je postačujúce množstvo
garanco
Takéto robievam v slanej verzii, syrová plnka a na vrch strúhaný syr.
bejulienka
pekarik, ak dám len 5dag droždia, aký zistím rozdiel? Tieto rožky sa rozplývajú na jazyku, sú mäkkučké, dajú sa jesť aj na tretí deň. Čo sa zmení?
45678
@bejulienka ,neviem akú plnku dáva garanco, no ja dám nastrúhaný syr plesnivec a sú výborné, pikantné, inokedy nastrúham údený syr a dávam ten, vždy taký, čo sa "povaľuje" v chladničke.
bejulienka
45678....a koľko toho syra? Nastrúhaš a potom na každý trojuholník dáš koľko z neho?
marienka44
@Bejulienka ,pekne rozky, iste chutne. Ked sa robi slana verzia so syrom vnutri, ten cukor nepridavam. Od p. P. Novotneho mam fintu:
pred stocenim trojuholnika kazdy narezem v strede asi 1 cm /záres na strane, ktora sa ide stacat/ a potiahnem zakladnu do stran, predlzi sa a mozem boky zahnut do stredu a plnka nevytecie. Aj boky su uzavrete. Vyskusajte, on tak robil v telke.
bejulienka
marienka44, skúsim aj ta, budem ich teraz piecť dcére na stužkovú. V recepte píšu "nedať veľa plnky". Ja som tak urobila a tie čoko boli akoby suché. Takže tam musím dať nabudúce určite viac. Ale teraz mi ani "ň" nevytieklo.
havino
aj mám presne tento istý recept
tak,ako iné kysnuté veci robím od oka, tu sa oplatí dodržať gramáž a výsledok stojí za to
fakt su tak nadýchané,ako ani jedno kysnuté cesto nie, aj dvojo kvasníc dávam na tu váhu múky, cesto je velmi hutné, husté, aj mlieko treba dodržať, len pol litra,ale ked je cesto už vypracované a velmi dlho ho treba miesiť, je vidieť, že je perfektné ešte pred pečením

ja ich na plechu už ztočené ešte nechávam kysnúť hodinu,ak nie viac, potieram bielkom tiež, čo pri iných kysnutých nerobievam
plním makom, tvarohom, orechami, teraz v sobotu ich idem urobiť
smuuk043
vyskúšala som ich a jedným slovom nádhera. Jednoznačne si ich zapíšem do zošita. Mäkkučké, aj na druhý deň, super. Ešte musím vyskúšať s tvarohom, a budú úplne tip top. Vdaka za recept!
bejulienka
som rada, že chutili, výhoda naozaj je, že sú mäkké aj na druhý, aj na tretí de, ak ostanú a je ich veľa z tej dávky. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia