Plnené kalamáre na portugalský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), tak som sa rozhodla, že dnes urobím niečo diétne a bez kostí. V Portugalsku v Sintre sme v jednej malej reštaurácii jedli takéto výborné kalamáre. Tak som sa ich pokúsila urobiť doma. Mala som šťastie, že sa mi podarilo aj u nás zohnať čerstvé kalamáre za rozumnú cenu a pripomenúť si tak trochu v tejto dobe ľadovej teplo a šum mora.
2 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si poriadne umyjeme celé kalamáre.
- Oddelíme hlavovú časť od vaku, vyberieme chrbtovú chrupku, poriadne opláchneme duté telo. Pri chápadielkach odstránime vak obsahujúci farbivo.
- Prichystáme si súčasti potrebné na plnku.
- Nakrájame nadrobno chápadielka hlavovej časti, polovicu feniklovej buľvy, ochutíme soľou, nahrubo pomletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Na lyžičke olivového oleja krátko podusíme na panvici. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dáme na chvíľu vychladnúť.
- Vychladnutou zmesou naplníme dutiny tiel kalamárov. Otvory uzavrieme špáratkom.
- Keďže 26.decembra v Petržalke rozpáliť drevený gril nezvládnem ..:-)))...použila som grilovaciu panvicu a kalamáre som na strednom ohni z každej strany asi 10minút opekala. Dobrú chuť!!!