Plnené kalamáre na portugalský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), tak som sa rozhodla, že dnes urobím niečo diétne a bez kostí. V Portugalsku v Sintre sme v jednej malej reštaurácii jedli takéto výborné kalamáre. Tak som sa ich pokúsila urobiť doma. Mala som šťastie, že sa mi podarilo aj u nás zohnať čerstvé kalamáre za rozumnú cenu a pripomenúť si tak trochu v tejto dobe ľadovej teplo a šum mora.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si poriadne umyjeme celé kalamáre.
  2. Oddelíme hlavovú časť od vaku, vyberieme chrbtovú chrupku, poriadne opláchneme duté telo. Pri chápadielkach odstránime vak obsahujúci farbivo.
  3. Prichystáme si súčasti potrebné na plnku.
  4. Nakrájame nadrobno chápadielka hlavovej časti, polovicu feniklovej buľvy, ochutíme soľou, nahrubo pomletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
  5. Na lyžičke olivového oleja krátko podusíme na panvici. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dáme na chvíľu vychladnúť.
  6. Vychladnutou zmesou naplníme dutiny tiel kalamárov. Otvory uzavrieme špáratkom.
  7. Keďže 26.decembra v Petržalke rozpáliť drevený gril nezvládnem ..:-)))...použila som grilovaciu panvicu a kalamáre som na strednom ohni z každej strany asi 10minút opekala. Dobrú chuť!!!