Plnené bravčové filety (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som na obed varila podla Slovenskej kuchárky.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky.
- Mäso naklepeme , solíme. Jednotiivé plátky mäsa plníme šunkou, udeným syrom a feferonkami. Filety zrolujeme a ihličkami spojíme.
- Potom ich pomúčime.....
- ..... na tuku opražíme zo všetkých strán...
- Potom mäso podlejeme vývarom, alebo vodou a dodusíme do mäkka, asi 30 minút.
- Potom do omáčky pridáme paradajkový pretlak a roztlačený cesnak a trocha hladkej múky(ak treba). Dobre povaríme, aby sa tuk oddeloval od šťavy.
- Na panvici si opražíme udenú slaninu,ktorú použijeme pri servírovaní .
- Podávame s ryžou, alebo s opekanými zemiakmi.