Plnená paprika

Plnená paprika na poľský spôsob

Autor receptu: ludo123

Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj chutí skvele.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici s olejom opražíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom do zlatista a odstavíme bokom.
  2. Do misky dáme ryžu, ktorú zaparíme horúcou vodou, potom poriadne prepláchneme a scedíme. Pridáme k nej prepraženú cibuľu s cesnakom, soľ, korenie, mleté mäso, vajce a pretlak. Všetko poriadne premiešame.
  3. Zo 4 ks paprík odrežeme vršky, vnútro vyčistíme a naplníme pripravenou ryžovo-mäsovou zmesou. Potom papriky poukladáme do hrnca otvorom smerom nahor.
  4. Naplnené papriky zalejeme zvyšným pretlakom spolu s vodou, asi 1 cm nad papriky. Varíme 20 minút. Keď sú hotové, odstavíme a necháme ešte dôjsť, potom ich vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
  5. Následne papriky dáme na plech, posypeme strúhaným syrom, prikryjeme odrezanými vrškami a zas posypeme syrom.
  6. Dáme do rozohriatej rúry na cca 5 minút pri 200 stupňoch zapiecť a hotovo. My to jeme s chlebom, ale kľudne to môžete použiť aj s paradajkovou omáčkou. Treba skúšať. Dobrú chuť prajem.