Plnená mrkva (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Chutné jedlo nielen pre milovníkov mrkvy. Túto dobrotu som pripravila v novom hrnci Emile Henry, ktorého hrdou majiteľkou som vďaka Vareche. Ďakujem :)

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky. Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vajíčko si uvaríme na tvrdo.
  2. Do hrnca dáme zemiaky, osolíme a okoreníme ich podľa chuti a podlejeme asi 3 - 4dcl vody, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme.
  3. Kým sa zemiaky varia, pripravíme si mrkvu na plnenie. Ja používam pomôcku na vyberanie jaderníka z jabĺk.
  4. Mrkvu si postavíme, pomôcku na vyberanie jaderníka zatlačíme a stred mrkvy vyberieme.
  5. Stred mrkvy si môžeme ihneď nakrájať na kolieska a zamraziť. Použijeme ich napríklad pri varení polievky.
  6. Pripravené na plnenie.
  7. Cibuľu si nakájame na maličké kocky,
  8. a opražíme ju na troche oleja.
  9. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v mlieku.
  10. Po pár minútach prebytočné mlieko zlejeme, žemľové kúsky trochu vyžmýkame a pridáme opraženú cibuľu, nakrájané vajíčko, petržlenovú vňať. Dochutíme a poriadne premiešame.
  11. Mrkvy naplníme.
  12. Pridáme k zemiakom, opäť prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Po 30 minútach skontrolujeme, či sú zemiaky uvarené.
  13. A môžeme servírovať :)