Pečená fašírka
Plnená fašírka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá a rýchla príprava obeda či večere.
5 porcií |
25 minút príprava |
50-55 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný syr, surové vajíčka a všetko dobre premiešame. Syr som pridala do fašírky, aby bola šťavnatá. Pracovnú dosku (plochu), posypeme strúhankou, preložíme na ňu mäso, ktoré roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Do stredu uložíme uvarené vajíčka a zrolujeme.
- Pekáč trocha pokvapkáme olejom. Pripravenú rolku prenesieme do pekáča a vrch pokvapkáme olejom.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a fašírku pečieme 50-55 minút za občasného polievanie výpekom do zlatista.
- Podávame so zemiakovým pyré, zemiakovým šalátom, prívarkom alebo podľa seba. Ja som pripravila zemiakový šalát s cibuľou. Dobrú chuť.