Pečená fašírka

Plnená fašírka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá a rýchla príprava obeda či večere.

5
porcií
25 minút
príprava
50-55 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nastrúhaný syr, surové vajíčka a všetko dobre premiešame. Syr som pridala do fašírky, aby bola šťavnatá. Pracovnú dosku (plochu), posypeme strúhankou, preložíme na ňu mäso, ktoré roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Do stredu uložíme uvarené vajíčka a zrolujeme.
  2. Pekáč trocha pokvapkáme olejom. Pripravenú rolku prenesieme do pekáča a vrch pokvapkáme olejom.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a fašírku pečieme 50-55 minút za občasného polievanie výpekom do zlatista.
  4. Podávame so zemiakovým pyré, zemiakovým šalátom, prívarkom alebo podľa seba. Ja som pripravila zemiakový šalát s cibuľou. Dobrú chuť.