Foto: krasomil
Šmakuje mojim dzecom. Radujem še, kec kus pukne a vycika z neho kakavo. Podľa mojho receptu pukne furt!
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 pol. lyžica |
|
štipka |
|
2 ks celé |
|
PLNKA: | |
150 g |
|
125 g |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Ta zohriac mliko, medzitým do vandlika dame dva vajca, olej, cuker, suľ, potom vysypeme do toho drožde. Jak še mliko zvlažneje, ta ho vlejeme do vandlika medzi šicko a zasypeme z muku, ale len trocha jak bryndzove halušky kedz robim aby nepočarneli. Necháme podkysnuc pokym bubliny nerobi, približne petnac minut. Pridame zbytok muky a fajne rukou vymišame. Ochabime kysnuc tak štyricec minut.
-
2
Tak to ma vižirac.
-
3
Dokedy cesto vykyšne, zrobim sebe plnku: Rospuštim maslo u mikrovlnke, pridam cuker a kakavo. Vec ho rozmišam a dam na vykysnute rozvaľkane cesto. Z jedného cesta zrobim dva falaty.
-
4
Plnku rozmascime po rozvaľkanym cesce, po pejc centy od kraja, že by še nám prilepilo ku sebe kec ho budzem skrucac.
-
5
Cesto skrucime a ochabime ho dzešec minut podkysnuc.
-
6
Položime ho na tepšu a pomascime ho zos rozmišanym vajcom. Bul taký veľký, že mi ho ohnul jak rohlik :-) Dame ho do bubna a pečeme ho dotedy, pokym nepukne a nevyceče.
-
7
Po upečení potreme s ceplu vodu, že by nestvardnul. A pačce jak ma vyžirac kolačok od Krasomila:
@krasomil vidím, že tvoja prvotina tu na Vareche a hneď takto zhurta na nás... ale pekne sa ti koláčik podaril :-)
Vďaka dobre padne trocha sa pobaviť a vitaj na vareche. Teším sa na ďalšie recepty od teba.